Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Dlaczego ludzie uwazają skromnosc za cnote i próbują ją wymuszać?

Polecane posty

Nie ma w skromności nic dobrego. Jesli myślicie że skromnosc jest dobra, to wynika to z kretyńskiego wychowania. Nie ma nic dobrego w jednakowości, czy ukrywaniu zalet. Zwłaszcza jeśli np. jakas osoba jest bardzo inteligentna, albo ma bardzo dużą wiedze na jakiś temat. Mam wrażenie że skromnośc jest wartościowana, ze wzgledu na to, że ludzi przeciętnych boli to, że są ludzie lepsi od nich 🖐️

Gość gość
mało kto tak uważa, właściwie w każdej sytuacji zyciowej dobrze jest się pokazać od dobrej strony. Jak ktoś wymaga skromności to pewnie sam niewiele może pokazać więc z zazdrości próbuje dobijać innych.

Gość gość
Mnie tam odrobina skromnosci nie przeszkadza, wrecz uwazam to za zalete. Nie ma nic bardziej zalosnego niz ostentacja. Ludzie nie znajacy umiaru sa zazwyczaj zakompleksieni i cierpia na deficyt uwagi. Patrzcie, jaki jestem madry/bogaty/zdolny/piekny i zazdroscie. No i krowa, ktora duzo ryczy, zazwyczaj malo mleka daje.

Gość gość
Skromność to bardziej wada niż zaleta w obecnych czasach.

Gość gość
skromność to wada,ale upierdliwe afiszowanie się ze swoją wiedzą ,osiągnięciami,podróżami to też żałosne

Gość gość
Jak mi ktoś po raz setny opowiada wrażenia z wycieczki do Meksyku i na Kubę i naokoło historia,co tam zwiedził to mam dość,ile można tego słuchać

Gość gość
Samochwała w kącie stała:-P

Gość gość
Mizantropi się tylko wydaje, że coś wie w swoich tematach. Niby interesuje się historią, a Kciuk pisała, że nie ma o tym pojęcia, a jej wiedza pochodzi z internetu.

Gość gość
Kciuk to nieuk,bez prawa jazdy i nie umie nawet pływać,też mi wyrocznia.Co do wiedzy,to nie ważne skąd pochodzi,z książek,z neta czy z podróży,ważne,że jest.W sumie wszystko jedno,gdzie i w jaki sposób nauczysz się np.języka obcego,dobrze jak potrafisz z tego korzystać.Autorka tematu korzysta z neta też w konkretnym celu,a nie tylko trolling i hejty,zawsze ktoś jej coś normalnie odpisze,nie tylko najgłupsi,forumowy śmietnik.Czasem ją nawet dosyć lubię:-P

Skromność ma wiele synonimów, ty w zasadzie nie odniosłaś się do żadnego np Freedy Mercury na scenie król, afirmujący swój talent i wynoszący siebie do roli boga posiadał jednak skromność kiedy trzeba było.

Gość gość
Przypadkiem zgadzam się.Skromność ma różne oblicza i w razie potrzeby można być skromnym lub nie,trzeba tylko wiedzieć kiedy