Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wpływ rodziców na związek

Polecane posty

Gość gość

Witam Was, Chciałabym dowiedzieć się, jak sobie radzić z tym, że rodzice mogą wpływać na mojego partnera? Nie jesteśmy małżeństwem, ale wiele lat ze sobą chodzimy, chociaż nadal mieszkamy osobno. Kiedy pokłócimy się przez telefon, lub dojdzie do wymiany zdań na ich oczach, wówczas często oni komentują nas, a przede wszystkim mnie. Ostatnio nawet bardzo negatywnie. Moi rodzice w ogóle się nie odzywają, uważają, że sami musimy układać sobie życie, dlatego nie potrafię zrozumieć zachowania "przyszłych teściów". Do tego widzę, że mój facet od pewnego czasu mnie miej szanuje :/ Czy ktoś mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami?

Gość gość
slabo troche ;/ facet powinien miec swoj rozum

Gość gość
Jestem zdania że należy za wszelką cenę unikać kłótni na oczach rodziców, i jego i jej rodziców. I nie wylewać żali do rodziców. Dorośli ludzie powinni sami rozwiązywać swoje sprawy a nie narażać partnera czy partnerke na niechęć swoich rodziców, zwłaszcza jeśli nam na kimś zależy i myślimy o wspólnej przyszłości z tą osobą.

Gość gość
Ja zawsze starałam się unikać takich scen ;/ Ale od pewnego czasu, gdy on rozmawia ze mną przez telefon, oni nawet potrafią go 'podsłuchiwać'. A potem wlewać mu swoje mądrości na nasz temat...