Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćaaa

ustawa 500plus ważne

Polecane posty

Gość gośćaaa

Przy badaniu dochodów do wypłaty świadczenia wychowawczego za okres od 1 kwietnia 2016 r. do 30 września 2017 r. będzie brany rok 2014. W przypadku stwierdzenia, że pieniądze są marnotrawione lub wydawane niezgodne z przeznaczeniem, organ przyznający świadczenie będzie mógł opłacać np. róznego rodzaju us ługi lub dawać pomoc w formie materialnej.

Gość gość
A niby skąd te info masz?

Gość gośćaaa
Poczytaj ustawę na stronie sejmu:)

Gość gośćaaa
Są też szczegółowe zasady zwrotu nienależnie pobranych świadczeń. Poza tym ośrodek pomocy społecznej może przeprowadzić wywiad środowiskowy w celu weryfikacji sytuacji rodzinnej.

Gość gość
Mogłabyś link podać? Czy czytasz to "11posiedzenie sejmu"? Bo na telefonie zanim to znajdę to trochę minie

Gość gość
dzięki :) rozumiem że jeśli przebywam na wychowawczym dostaje 400 + 89 to dostane jeszcze 500? bo dodatek do wychowawczego ktory otrzymuje nie wlicza sie do dochodu rodziny?

Gość gośćaaa
Nie wiem, dlaczego nie działa. Na stronie głównej sejmu jest odnosnik: :"Ustawy uchwalone na 11 posiedzeniu sejmu" . Tam pod nr 4 jest ustawa o pomocy państwa w wychowaniu dzieci.

Gość gość
czy do tego programu liczy się wynagrodzenie z zasiłku macierzynskiego?

Gość goścaaa
Oczywiście ze tak. Macierzyński to jest dochod

Gość gość
Poczytajcie ustawę bo warto.

Gość gość
dajcie ta ustawe do przeczytania bo nie mogę znaleść tego wogole jak dobrze pojdzie dostane tysiaczka od kwietnia do pazdziernika zostanie 500zl teraz staramy sie o drugie dziecko moze urodze pod koniec roku wiec 500 bedzie plus macierzynski 2 becikowe a duzo rzeczy mam po mojej dwulatce. życ,nie umierac robic dzieci!

Gość gość
Oczywiście że za 2014 r. Od października 2016 r.bedzie brany za 2015 r.Tak jak przy zasiłkach rodzinnych.

Gość gość
ten zasilek bedzie od kwietnia 2016 az do pazdziernika 2017 :) nie trzeba bedzie w pazdzierniku 2016 skladac znowu papierow, na szczescie! wiec jesli 2014 biorą to tysiaczek i siedze w domu z corka dalej nie wracam do pracy i zachodze w ciaze znowu:)

Gość gość
Ja też bym chętnie zaszła w ciąże,pomimo czwórki dzieci.Ale mam już 39 lat,więc to nie jest już odpowiedni wiek na ciążę:(