Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mihu1600097

Moja dziewczyna źle myśli

Polecane posty

Gość Mihu1600097

Witam to pierwszy raz jak tak sie dziele, ale potrzebuje pomocy bo zależy mi na moim związku z moja dziewczyna a inaczej juz nie umiem. Zaczne od tego ze byłem z swoja ex ponad 2 lata układało sie nam dobrze pod koniec gorzej, podczas 1 w życiu wyjazdu za granice nie układało sie nam na odległość i nowi napotkani ludzie uświadomili mnie w jakich oni żyją stosunkach partnerskich i przekonałem sie że mój jest toksyczny, nadażyła sie okazja i zerwałem z dziewczyną,minął miesiąc i pod koniec pracy spotkałęm inną dziewczynę w której sie zakochałem, nie byliśmy odrazu razem to nastąpiło troszkę później, teraz jesteśmy już ze sobą prawie pół roku i bardzą ją Kocham i Ona mnie też bo wiem to, jakis miesiąc temu postanowiłęm spotkać sie z byłą by ją przeprosić i wyprostować to (dreczyło mnie to ze zerwałęm z nia przez telefon i nie powiedziałęm prawdy postanowiłem to naprawić) na spotkaniu powiedziałęm co chciałem to była moja 1 miłość ale juz jej nie kocham wiec doniczego nie doszło na spotkaniu poprostu powiedzaiłem co miałem i jej tez wysuchałem zrobiło mi sie lepiej, problem powstał gdy 3 dni później w weekend powiedziałem mojej obecnej dziewczynie o tym zajściu i wszystko jej opowiedziałęm była wymiana zdań i wgl, ale wybaczyła mi. Probem w tym ze wybaczyła ale to cały czas jest z nami, powiedziała mi ze podczas stosunku myśli o mnie i mojej byłej, i ze wgl dużo myśli o tym nie wiem jak jej juz uświadomic ze tamto to juz koniec, Kocham obecna dziewczyne ale ona nie umie tego tak "o" zapomnieć, nie wiem co już robić ja nie wspominam o mojej byłej tylko Ona, na poczatku rozmawialiśmy o swoich byłych ale szybko doszlismy do wniosku ze o nich nie rozmawiamy i tak było, wiem ze to moja wina i chciałem być ferr i powiedziałęm o tym. Moze ktos juz tak miał potrzebował bym z tym waszej pomocy. Przepraszam za literówki jak co, i prosze tylko o poważne komentarze.

Gość Moja rada jest taka
Daj czas dziewczynie. Jesli naprawde Cie kocha, to wybaczy Ci, zreszta juz wybaczyla i czas zatrze wspomnienie tego, ze spotkales sie z ex.... Po jakims czasie dziewczyna doceni Twoja sczerosc... inny chlopak dla swietego spokoju nie przyznalby sie, ze spotkal sie z byla, aby rozliczyc sie z przeszloscia. Ty kochasz dziewczyne i chciales byc szczery. Ja Twoja dziewczyne troche rozumiem, pomyslalabym sobie "tak go gryzlo sumienie, ze musial AZ sie z nia spotkac w cztery oczy, zeby ja przeprosic? To moze w ciagu tego pol roku czesciej myslal o tamtej niz o mnie i nie mogl zaangazowac sie do konca w zwiazek ze mna?" Mysle, ze teraz musisz jeszcze bardziej niz wczesniej okazywac dziewczynie swoja milosc. Poswiecaj jej sporo czasu, zabieraj ja na spacery, do jakichs milych knajpek, nie zapminaj tez o dobrym seksie... ;) oczywiscie nie przesadzaj tez z tymi gestami, bo dziewczyna pomysli, ze czujesz sie winny... :P Zobaczysz jednak, ze gdy ona zobaczy, ze to spotkanie z eks niczego miedzy Toba a nia nie zmienilo, ze nadal kochasz ja tak samo, to przejdzie jej smutek i zlosc.

Gość Mihu1600097
Najgorzej ze podczas stosunku ona myśli o mnie i o niej :(, czas to chyba jedno co moze pokazać, dzieki za wypowiedź

Gość gość
Twoja obecna dziewczyna nie wiedziała, ze umówiłeś się z 'byłą'? Spotkałes się z ex za plecami swojej dziewczyny?

Gość Mihu1600097
Tak, ale w ten sam weekend jej o Tym powiedziałęm dokłądnie jak było i czemu, zabolało ją to ze musiałem z ex pogadać ze z nia nie mogłem tego jakoś wyjaśnic

Gość gość
No właśnie, boli ja to, ze nie powiedziąłę sjej o tym wcześniej. Widzisz, jeśli ukrywasz coś przed kobietą, to większosć automatycznie uważa, że jest COŚ, co musisz przed nią ukryć. A skoro nie powiedziałeś, że umówiłes się z ex i nie wyjaśniłes po co, to ona mysli, że ex jest ciagle dla Ciebie ważna.

Gość Mihu1600097
Ale tak nie jest no i wszystko jej powiedziałęm czemu, przyjeła to i zrozumiała było o to kłutnia ale wybaczyła mi ale nadal nie potrafi o tym zapomnieć ex nie ingeruje w nasze życie ja sam o niej nic nie mówie jedynie moja obecna Dziewczyna rzuca ten temat na światło dzienne i myślałem ze jest troszke lepiej ale nic sie nie zmieniło nadal myśli jak myślała a minął już miesiąc

Gość gość
bo jej się zrobił uraz,nie powinno być w ogóle żadnej ex gdy jest ona ani we wspominkach ani w spotkaniach ,chyba że sama zapyta,jest taki typ osób które bardzo przeżywają przeszłość jeśli się o tym mówi,jeśli było niepotrzebne spotkanie itp. jak się kochacie wyobraża sobie jak ją pieprzyłeś i cierpi,uruchomiłeś jej wyobrażnie przez stworzenie poczucia zagrożenia,wejście przeszłości w teraźniejszość,jak jej się nie poprawi zamęczy siebie Ciebie ostatecznie może odejść

Gość Moja rada jest taka
No mysli mysli, bo skoro po tak dlugim czasie bycia z nia zdecydowales sie spotkac z ex, to pomyslala, ze tamta jeszcze cos dla Ciebie znaczy... Moze jednak w tym wypadku dla dobra sprawy nalezaloby nie informowac dziewczyny, ze spotkales sie z ex, skoro to spotkanie i tak miedzy Toba a Twoja dziewczyna nic nie zmienilo...Tylko pewnie zjadlyby Cie wyrzuty sumienia, bo mam wrazenie, ze szczery chlopak z Ciebie. ;)

Gość Mihu1600097
Tak masz rację, każdy oczekuje szczerości lecz gdy ją dostaję ta mu sie nie podoba, nie warto byc we wszystkim szczery. Moja ukochana nie dała rady z tym sobie i sie poddała, właśnie mi to oznajmiła. Wiec złota rada dla wszystkich czasem lepiej przemilczeć i żyć z poczuciem winy.

Gość Moja rada jest taka
Ale chyba Cie nie zostawila?

Gość gość
Moim zdaniem to dziewczyna zachowuje się dzieciinnie i próbuje wpędzić chłopaka w poczucie winy. I mówię to jako kobieta. Ok, nie powinieneś się spotykać z była za plecami obecnej dziewczyny ale wyjaśniłeś wszystko a ona dalej strzelała fochy. Dla mnie to manipulacja.

Gość Mihu1600097
Pisze dopiero teraz bo mam czas miałem, bardzo wazna i bardzo długą i szczerą rozmowe z mą dziewczyną, duzo sie działo lecz pod jej uporczywym naciskiem (powiedział ze to nasz koniec) doslismy do porozumienia cała te sytuacje odtworzyłem i powiedziałem jej wszystko to co pamietałem (z tamtej rozmowy z mą ex) w dodatku podłem jej link do tej strony by była świadoma ze staram sie jak moge i zgodziła sie z większościa wypowiedzi jakich napisaliście, zrozumiała czemu tak zrobiłem nie wiem czy teraz zapomni ale powiedziała ze jej ulżyło wiec to dobry znak póki co czas pokaże zobaczymy jak bedzie za tydzien lub dwa jeśli pojdzie w te złą strone odezwe sie (z reszta tak czy siak :P) Po tej naszej rozmowie wnioskuje ze powinno być okej lecza na to potrzeba czasu i to czas nam pokaże, ale póki co trwamy razem w tym. Dziekuje wszystkim co napisali, bo sam też duzo zrozumiałem, naprawde dziekuje

Gość Moja rada jest taka
Ciesze sie, ze doszliscie do porozumienia! Gdy miedzy kobieta i mezczyzna jest milosc, nie ma innej opcji! :) Twoja dziewczyna jest wrazliwa osoba, zalezy jej na Tobie, stad jej obawy! Nie chce Cie stracic!Przekaz jej, ze wiele dziewczyn zazdrosciloby jej tak szczerego chlopaka. Bo tak logicznie myslac: skoro kolezenskie spotkanie z ex nie moglo stac sie Twoim sekretem, to nie bedziesz rowniez w stanie krecic z innymi dziewczynami za plecami dziewczyny!