Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na szybko, oceńcie menu na kolację

Polecane posty

Gość gość

Jutro ważna kolacja, przychodzi przysżły wspólnik męża z żoną. Zaplanowałam podać: foccacie (chlebek)z suszonymi pomidorkami koktajlowymi i oliwkami kuleczki z mięsa mielonego nadziewane fetą, pieczone na patyku, do tego sos tzatzyki sałatka z rukoli, szynką parmeńską, suszonymi pomidorami i parmezanem. Do picia wino na deser zamówilam w cukierni dwa rodz*****abeczek co myślicie?

Gość gość
przy foccacii pomidorki koktajlowe, nie suszone :)

Gość gość
fajne menu musze kiedyś upiec taki szaszłyki z kuleczek mięsnych.

Gość gość
są naprawdę świetne, jak lubicie możes dodać posiekaną miętą lub natkę do mięska :)

Gość gość
za dużo suszonych pomidorow-wywal z przystawki. I jak dla mnie zbyt dużo nabiału i feta i zazyki...

Gość gość
Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego, same ciasto). Każdy region Włoch może się poszczycić inną jego odmianą, od suchego, polanego oliwą ciasta do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawana jest na ciepło, przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu oraz do innych potraw jako dodatek (za Wikipedią). x oczywiście ze mogą być suszone.

Gość gość
Na deser podałabym coś innego i wg mnie za dużo tych suszonych pomidorów...no ale może dlatego, ze ja ich nie cierpię.

Gość gość
pomyliłam się, w przystawce nie ma suszonych pomidorów, są koktajlowe pieczone na focaccii. a z nabuału tylko feta i jogurt w sosie, ja nie daję twarogu jak jest w niektórych przepisach

Gość gość
za dużo suszonych pomidorow-wywal z przystawki. I jak dla mnie zbyt dużo nabiału i feta i zazyki. x nie słuchaj tej durnej baby.... ciekawe co ona gościom podaje...słone paluszki i krakersy.

Gość gość
super! sama bym chętnie zjadła.

Gość gość
bardzo fajne menu.

Gość gość
tu autorka, cieszę się, ze jesteście na tak. Nei znam tych ludzi, więc trochę się stresuję. Swoich znajomych podejmuję w podobny sposób, jakieś pieczywko własnej roboty, mięso i sałatka i wszytscy są zadowoleni.

Gość gość
super! smacznego!

Gość gość
Ja bym była dopieszczona takim menu jako gość :)

Gość gość
Jeśli ich nie znasz, to może niech mąż delikatnie się zorientuje, co oni lubią, bo to smaki dość specyficzne i nie każdemu muszą podejść. Feta, oliwki ,suszone pomidory... nie każdy to lubi. Ja osobiście uwielbiam, ale np. oliwki jem tylko czarne, bo zielone mi średnio wchodzą.

Gość gość
Właśnie wywiedz sie czy oni gustują w takiej kuchni. Ja bym jadla ze smakiem a moj maz ani fety nie lubi ani oliwek.

Gość gość
Seta i sledz by pasowalo bardziej. Przynajmbiej takie polskie