Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Ile lat mają najstarsze buty jakie wciąż nosicie?

Polecane posty

Ja mam 8 letnie glany dwudziestki, ale nosze je sporadycznie, ostatnio miałam je na nogach na woodstocku. Częściej nosze glany dziesiątki, co mają mniej więcej 6 i pół roku, przez ostatnie miesiące to w sumie przez 50% czasu gdy wychodziłam z domu miałam je na nogach, bo zima. w sumie są już zauważalnie nadgryzione zębem czasu, ale to jest fajne :classic_cool: no i to są moje najstarsze buty. A wasze?

Gość gość
Ja okropnie ździeram buty więc najstarsze moje to dwulatki.

Wyłowione trzewiki ze starego poniemieckiego stawu, prawdopodobnie z lat 1900-1917. Trzeba było tylko dać do szewca i wysuszyć, jak widać niemiecka precyzja jest nieśmiertelna.

Gość gość
17-letnie martensy.

Gość gość
Teraz zimą ich nie noszę ale w okresie wiosna-jesień używam dość często, czasem raz, czasem 5 dni w tygodniu. Wiadomo że nie wyglądają jak nówki :-) ale jak na swój wiek całkiem nieźle. Wierzch jest już miejscami zdarty ale skóra nigdzie nie pęka ani nie jest przetarta, szwy trzymają, podeszwa wciąż cała. Te buty są nie do zdarcia a naprawdę mocno je eksploatowałam, łażę w nich po górach, teraz już rzadziej niż kiedyś ale spokojnie wytrzymały codzienne chodzenie przez np. miesiąc w typowych górskich warunkach.