Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

związek z rozwodnikiem z dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

witam, poznałam faceta, który jest po rozwodzie (od 5 lat) ma 8 letnie dziecko. po żonie miał jedną dziewczynę przez pół roku. Potem rok przerwy i mnie. Jesteśmy razem 5 m-cy. Właśnie zamieszkaliśmy razem. Jego syn mnie lubi, rodzice też...on o mnie dba. Była żona nie wydzwania (ma faceta i się z nim buduje etc) ale mnie czasem nachodzą myśli, że nie dam rady.... że on nie zechce ze mną ślubu ani dzieci.... że już jest spełniony jako ojciec i teraz będzie chciał swobodnie żyć.... pytanie, czy to powód aby się rozstać? czy dać mu szanse?

Gość gość marza
Nie wiem ile masz lat i jak bardzo chcesz miec dzieci. Mysle ze nie piwinnas od razu skreslac faceta. Jego syn ma 8 lat za chwile bardziej beda sie dla niego liczyc koledzy zainteresowania. Moze twoj partner zateskni za malym dzieckiem. Mieszkacie dopiero 5 miesiecy razem to troche wczesnie by sie decydowac na dziecko.

Gość gość marza
Przepraszam zle przeczytalam dopiero jestescie razem 5 miesiecy to krotko.

Gość gość
jak ten facet jest z krakowa to lepiej odpuść sobie

Gość gość
Byłam z rozwodnikiem z dzieckiem i nie wytrzymałam. tak jak ty marzyłam o własnej rodzinie, o slubie a facet miał na to wywalone. Weekendy zamiast odpoczywać to od rana do wieczora bajeczki i rozwydrzony bachor. Nie mam nic do dzieci ale to jednak nie twoje dziecko i będzie ci to ciężyć. alimanty to tylko czesc wydatków, druga czesc to prezenty i inne przyjemności jakie tatuś chce wynagrodzić krzywdę dziecka. zapomnij o wakachach i świeta też ciagle na dwa domy. jednym słowem taki związek to tylko dla jekis desperatek które lubia czuc się jak 5te koło u wozu.

Gość gość
a to ze rozwodnik chce z toba zamieszkac to najczęściej znaczy dla niego tyle że będzie mniej płacił za utrzymanie i zostanie mu więcej na dzieciaka:-D po co tak szybko z nim zamieszkałaś? teraz to się niczego nie doczekasz.

Gość gość
Uciekaj on ma ślub kościelny

Gość gość
Przeczytaj książkę TRAFIONA PRZEZ PIORUNA Gloria Polo to co się odechce

Gość wewe645435354
Chciałbym was przestrzec przed tym co tu wypisujecie na kafeterii. W Polsce istnieje system do podglądania i namierzania obywateli - system ten obsługiwany jest przez zwykłych ludzi; a nie żadne służby specjalne. Dostęp do tego systemu mają zwykli szarzy ludzie....tzn. wasz sąsiad, znajomy etc może was namierzyć i podglądać. Do tego systemu mają dostęp zwykli ludzie i jak zakładacie tu temat na kafeterii czy na innym forum to mogą was namierzyć tym systemem i podglądać. Cały ekran waszego laptopa/tabletu to kamera. W obudowach(bocznych) waszych laptopów są kamery które nagrywają to co robicie nawet jak laptop jest wyłączony - dźwięk i obraz. To samo z telewizorami wyposażonymi w dekodery TV-naziemnej - te telewizory mają kamerki z mikrofonem przez, które można was podglądać... Cyfrowe radio DAB+ to kolejny podsłuch w waszym domu.... Routery WIFI też mają ukryte kamery z mikrofonem do których można się łatwo podłączyć... System do podglądania sprzężony jest ze wszystkimi dostawcami internetu w Polsce i można was łatwo namierzyć. Można też namierzyć was przez komórkę i oglądać z bliska dzięki satelicie gdy niebo jest bezchmurne.... Uważajcie na siebie bo wasze komputery nagrywają to co robicie i działa to na poziomie sprzętowym(niezależnie od systemu operacyjnego). Odczytują nawet wasze myśli w głowie przez fale WIFI... System ten umożliwia namierzenie was nawet z drugiego końca Polski(wioski i miasta). Widać waszą twarz, pomieszczenie oraz to co robicie aktualnie na kompie – wszystko jest też nagrywane.... System ten działa w Polsce od wielu lat...

Gość gość
Mój mąż był rozwodnikiem z dzieckiem.Po pół roku znajomości zamieszkaliśmy razem i po następnym roku wzięliśmy ślub.Po roku od ślubu urodził się nam wspólny syn.Co drugi weekend pierwszy syn męża spędza u nas,część ferii i miesiąc wakacji.Doskonale się wszyscy dogadujemy i dzieci również .Starszy ma 7 a młodszy 2 lata.Mąż jednakowo traktuje obu synów.Była ma swoje życie i następnych dwoje dzieci.Tylko w ważnych sprawach dot.dziecka dzwoni do męża.

Gość gość
dużo zależy od charakteru faceta, jego relacji z byłą żoną i jego podejścia do ciebie. powiem tak: jeśli chcesz być darmową niańką, sprzątaczką etc to proszę bardzo. Do tego zawsze będziesz na drugim planie. święta, wakacje etc wszystko pod dziecko. rób jak uważasz ale dla mnie to bez sensu. zapomnij o ślubie i swoich dzieciach.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona jest tam browar namysłów

Zależy jakim facet jest ojcem. Moi rodzice rozwiedli się jak byłam dzieckiem, a macochę pierwszy raz zobaczyłam jak miałam 20 lat albo więcej. Mój ojciec nie zabierał mnie na ferie, wakacje, żadnych prezentów nie dostawałam, tylko alimenty. W ogóle się ze mną nie kontaktował przez wiele lat. więc nie jest powiedziane, że jak rozwodnik z dzieckiem, to już się nie da stworzyć drugiej rodziny. Mój ojciec ma żonę, z którą ma syna - mojego brata i żyją sobie. A ja o tym, że mam brata dowiedziałam się jak szedł do komunii chyba.

Gość gość
jestem z facetem po rozwodzie, ma syna 10 lat. ciale go gdzies zabiera, wakacje za granica etc. owszem mnie tez bierze ale raczej po to aby im usługiwac. w domu to samo. dzieciaka bierze a to do kina, ato muzeum etc a mnie "jak bedzie czas". mecze sie bo go kocham ale w lebi duszy wiem, ze przekreslilam tym swoje plany na normalna rodzine. jesli masz szanse to uciekaj

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona goofno mnie obchodzi twój p********y fagas

Gość gość marza
Wszystkie macochy zmierzaja do tego by ograniczyc lub calkiem zerwac kontakt ojca z dziecmi z poprzedniego zwiazku. Jesli dziecko mieszka z nimi gdy on jest wdowcem by obrzydzic dziecku zycie. Dla tych kobiet pasierb to bachor gnoj itp. Jej dziecko to niewinny aniolek. Drogie macochy jezeli wasz pasierb jest taki okropny to wasze dzieci wcale nie sa lepsze.

Gość gość
jestem z facetem po rozwodzie, ma syna 10 lat. ciale go gdzies zabiera, wakacje za granica etc. owszem mnie tez bierze ale raczej po to aby im usługiwac. w domu to samo. dzieciaka bierze a to do kina, ato muzeum etc a mnie "jak bedzie czas". mecze sie bo go kocham ale w lebi duszy wiem, ze przekreslilam tym swoje plany na normalna rodzine. jesli masz szanse to uciekaj XX I po co ty się tak meczysz? Ja odeszłam bo nie dałam rady gdy on po raz kolejny kupował prezent za 500 zł a mi sepił i zwracał uwagę że za dużo wydaję na jedzenie:-( Mieszkalismy razem ale mi ciage się wydawało że on tak szybko dążył do tego aby mu było wygodniej i taniej. Nie oszukujmy się ale samemu mieszkając ponosi się duże koszty- a on wynajmował mieszkanie. Mieszkać ze mną chciał ale żeby się oświadczyć i planować wspolna przyszłość to już nie:-( Weekendy zamiast odpoczynek to gry i zabawy od rana do nocy. Wakacje z dzieckiem a dla mnie już nie miał urlopu i kasy na drugie wakacje. Ja nie wiem jak to można wytrzymać? ja byłam na skraju załamania nerwowego i musiałam odejść. To jest związek na zasadzie pasożyt i dawca, ty tylko dajesz a on korzysta. tak to widzę i nie chce widzieć w swoim zyciu już rozwodnika.

mój eks nie był rozwodnikiem, ale też miał dziecko z inna. Wytrzymałam rok. Na początku, póki on się dogadywał w miare z byłą co do opieki i kosztów utrzymania dziecka było ok. Schody zaczęły się jak weszli na drogę sądową - o widzenia i alimenty. Jedno drugiemu utrudniało i robiło na złość, eks większośc kasy wydawał na sądy, pisanie kolejnych pozwów i ciągłe próby udowadniania byłej, że jest złą matka, nie dba o dziecko itp, wzywanie policji tak go pochłoneło, że nasz związek zszedł na dalszy plan. I jego wieczny tekst że musi walczyć o dziecko i musze to zrozumieć. Potem niewiedzieć czemu zrezygnował z pracy (mieszkaliśmy wówczas razem) i była nasłała na niego komornika bo nie płacił jej alimentów. Straciłam cierpliwość i sie z nim rozstałam. Oczywiście wyszłam na najgorszą, bo w takim trudnym momencie jego życia go zostawiłam i wyrzuciłam z domu. To było prawie 2 lata temu. I do dzisiaj nie płaci jej alimentów na czas i nadal ciągają się po sądach.

Gość gość
Zgadzam sie do wypowiedzi jednego goscia ze macochy to paskudy sama jestem po rozwodzie i byly od kad ma inna towarzyszke zycia zaczal mniej interesowac sie naszym dzieckiem

Gość gość
a ty marza masz cos z glowa-od miesiecy latasz po tematach i wypowiadasz sie za wszystkie drugie kobiety/partnerki/żony.Gadasz jakby wszystkie rozumy pozjadała,bo masz dupka szwagra,co nie chce/nie umie ulozyc relacji corki z Igo malzenstwa z macochą. To on jest winien a macocha to wie i wykorzystuje !