Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko 7 miesiecy, ile zupki, kaszki

Polecane posty

Gość gość

Ile zjadaja wasze 7 miesieczne dzieci ml kaszki lub zupki na porcje? Tak mniej wiecej

Gość gość
Moja zjada pół słoiczka warzyw rano, pół po południu i tak że trzy razy butlę z kaszka jej mieszam i cztery normalne mm

Gość gość
Aha córcia ma 6 i pół miesiąca

Gość gość
I ma 9 posilkow dziennie??

Gość gość
Tak mniej więcej. Czasami zjada całą butlę mleka czasami pół. Je mniej więcej co cztery godziny. W nocy dwa razy budzi się na karmienie.

Gość gość
u nas 7.00 pierś 8.00- 9.00 śniadanie ( kasza jaglana z owocami, dynią itd. 200 ml) 11.00- pierś 13.00-14.00 obiad ( warzywa, królik, ryba, cielęcina, kasza gryczana około 200-300ml) 16.00 pierś 17.00 kolacja ( kasza amarantusowa z owocami lub warzywami ( burak gotowany, fasolka około 200 ml 19.00 pierś Czasami jeszcze zje kawałek owoca np. jabłko, banan, gruszka. Na noc butla 250 ml. Jak odciągnę to moje mleko zagęszczone kaszą a jak nie to mm z kaszą. W nocy budzi się na pierś.

Gość gość
Sama jesteś burak gotowany

Gość gość
To twoje dziecko bardzo dużo je, moja tyle nie zjada :(

Gość gość
Nie no teraz pytam serio... az tyle posilkow dziennie? Moja corka je 6 razy dziennie, w nocy nie juz od dawna. Posilek co 3 godziny w ciagu dnia. Przybiera dobrze, nie ppkazuje ze jest glodna. Od pediatry dostalam rozpiske wedlug ktorej dziecko w tym wieku powinno jesc 5 razy w tym 3 posilki mleczne.

Gość gość
To jak przybiera to co się martwisz. Moja je mniejsze porcje częściej. Też bym chcuaja żeby już przesypiala całą noc

Gość gość
300ml zupy gestej to jest malo? :D tyle to daja w restauracji dla doroslego czlowieka wazacego 60 kilo

Gość gość
Mi się też wydaje że 18:39 sciemnia :) karmi dziecko fasola i burakiem.6 miesięczne niemowlę :) hahaha. Równie dobrze możesz mu dac kaszanki i bigosu :]

Gość gość
To ja z 18.39 syn ma skończone 7 miesięcy. Dokładnie 7 miesięcy i dwa tygodnie. Do tych co nie potrafią czytać to temat postu brzmi dziecko 7 miesięcy a nie 6. A to spora różnica. Buraczki gotowane jest jednym z pierwszych warzyw, które można podawać. Fasolka szparagowa jest dopuszczalna od 6 miesiąca. Więcej buraczki są bardzo zalecane. Około 6-7 miesiąca u niemowlaka występuję anemia fizjologiczna i dlatego rozszerzanie diety, która ma te niedobory zniwelować. Owszem syn dużo je. Waży jednak poniżej 50 centyla. Pediatra powiedziała, że w tym wieku dzieci jedzą bardzo różne ilości pokarmów. Najważniejsze oczywiście w tym okresie jest nadal pierś lub mm. Staram się podawać więcej warzyw niż owoców. To zalecenia mojego pediatry.

Gość gość
Dziecko w tym wieku powinno jeść mniej więcej: - 600-700 ml mleka dziennie (w tym kaszka) - do 150 ml zupki/obiadku - do 150 ml owoców

Gość gość
Do 21:42 no i krotko i na temat, bardzo fajnie rozpisane :) moge wiedziec skad masz te wytyczne? Czyli wedlug tego co napisalas mam rozumiec ze dziecko moze zjesc 150ml zupki NARAZ?

Gość gość
150ml?? Wy chore jesteście, przecież to talerz dla dorosłego czlowieka !! Jak można tak tuczyc malutkie dziecko! Między 6 a 7 miesięcy to prawie żadna różnica! Różnica to 6 miesięcy a 10 np!

Gość gość
Informację dotyczącą ilości potrzebnego pokarmu zaczerpnęłam ze strony Bobovity, można tam wpisać datę urodzenia dziecka i dostać przykładowy jadłospis, ewentualnie porozmawiać z konsultantką ds. żywienia (tak zrobiłam). Oczywiście jest to tylko założenie, każde dziecko je inaczej. Moja córeczka zjada mniej mleka i owoców za to zupy więcej. A pani z 00:51 radzę nałożyć sobie porcję zupy 150ml i najeść się nią:)

Gość gość
Dzieki za odpowiedz :) mi tez sie wydaje, ze 150 jest ok. W sloiczkach po 6 miesiacu jest chyba 190

Gość gość
Tak jak mówię, moja mała zupki je często więcej, ale za to owoców i kaszy mniej. Wszystko trzeba też dostosować do upodobań dziecka:)