Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie akceptuje siebie

Polecane posty

Gość gość

I nie lubie. Czuje się jak najgorsze dno mam ochotę umrzeć. Co mam robić ze sobą bo juz nie wiem.

Gość gość
Napisz coś więcej o sobie, dlaczego tak się czujesz, co robisz, ile masz lat, jaki masz kontakt ze znajomymi itd.

Gość gość
Ja też już nie daje rady i nie chce mi się żyć i wstawać rano i iść do pracy. Idę zaraz spać i najlepiej żebym się nie obudził !!!

Gość gość
Nie mam w ogóle znajomych, jedyna osoba na której mi zależało mnie rozkochala i porzuciła, poza tym jestem homo, mam fobie społeczną i nie podobam się sobie, 23 lata.

Gość gość
homoniewiadomo!

Gość gość
zostaw jakiś kontakt do siebie :)

Gość gość
Po co..?

Gość gość
Może ktoś będzie w podobnej sytuacji co ty, więc chyba lepiej mieć kompana do rozmowy niż siedzieć samemu i się dołować ?

Gość gość
Miałam tak samo. Daj sobie szansę. Okazało się, że u mnie to ma podłoże psychiczne, ale co najśmieszniejsze także zdrowotne... brak witaminy D i magnezu oraz ruchu powoduje skłonności do depresji. Nie znam Twojej sytuacji, ale jeśli możesz, to spróbuj. Ja próbowałam i trochę pomogło :) Przynajmniej chce mi się wstawać z łóżka.

Gość klanaina5
Kiedy porzuca nas ukochana osoba nagle wszystko przestaje tracić sens i bardzo często obwiniamy siebie o rozstanie. Dopatrujemy się w sobie najgorszych wad sądząc, że to one doprowadziły nasz związek do kresu. Miałam tak samo. Nagle straciłam do siebie szacunek, przestałam się akceptować i nie chciałam nawet spoglądać w lustro, bo już nie potrafiłam się uśmiechać. Poszłam do terapeuty. Chodzę na Chmielną do Psychologgii. Pomoc skuteczna, bo zaczęłam dostrzegać w sobie pełnowartościowego człowieka z zaletami. Dziś wiem, że mam prawo do błędów i nie traktuje każdego, jako życiowej porażki. Stałam się dla siebie bardziej pobłażliwa i wyrozumiała. Widzę, że jest znacznie lepiej.

Gość Zatoka Piratów
Litości jakie te wasze rady są nudne i zawsze takie same. I cytaty chyba z Pani Domu "nie przejmuj się", "inni mają gorzej i to oni mają prawdziwe dramaty" lub domorośli psychologowie, którzy chcą się skontaktować z osobą co ma głęboką depresję. Pisanie na takim forum nie ma żadnego sensu, nikt Ci nie udzieli sensownej rady. A tak naprawdę wszystko sprowadza się do 3 scenariuszy: 1) trwasz w tym stanie, bo boisz się ostatecznego rozwiązania, 2) bierzesz się w garść i zmieniasz siebie, a potem swoje otoczenie, 3) ostateczne rozwiązanie problemu czyli "kończ Waść wstydu oszczędź". Wybór należy do Ciebie, tylko czy dasz radę?