Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 9 tys msc na 2 os to dla was dużo pieniędzy?

Polecane posty

Gość gość

Bo dla mnie to bardzo dużo. Chyba dzis nie zasnę w nocy z emocji bo mąż dostał lepszą pracę i łącznie tyle będziemy mieć miesięcznych przychodów. Nikomu znajomemu przeciez tego nie powiem a mnie aż rozpiera ze szczescia :)

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość fryzyjski
w Niemczech dla energetyka przemysłowego z uprawnieniami SEP powyżej 1 kV proponują miesięcznie 12 tys. PLN , teraz nie mogę jechać do Niemiec ale na jesieni tego roku pojadę , uczę się języka niemieckiego i angielskiego , angielski jest jakoś bardziej przyswajalny dla Polaka , pojadę do pracy i wiem, że będę tyrał w Niemczech lub w Holandii tak samo ciężko jak w Polsce ale przynajmniej za godziwe pieniądze i nie będę w Holandii traktowany jako popychadło do wszystkich robót , polscy pracodawcy sobie wymyślili, że za 2000 PLN brutto to Polak musi być jeszcze jako 'złota rączka' , czyli być energetykiem z zawodu , do tego uprawnienia na wózek widłowy, znajomość języka angielskiego i niemieckiego , złota rączka , czyli być hydraulikiem , spawaczem MIGMAK , ślusarz, tapicer, stolarz , cieśla , konserwator lodówek i sprężarek , książeczka SANEPID , co jeszcze za te 2000 PLN DEBILU MAM ZROBIĆ ? W Niemczech, w Danii , w Holandii , w Norwegii nawet nie znają pojęcia , nie wiedzą co to znaczy GOLDEN HAND ? Pracodawca w Polsce wymaga aby pracownik posiadał uprawnienia GOLDEN HAND za 300 Euro miesięcznie !

9-10 tys. mieliśmy z mężem ok. 10 lat temu, ale wtedy to było jak dzisiaj 30 tys :D. Teraz miesięcznie ok. 30 tys zależy od miesiąca 😴

Gość gość
A my mamy 300 tys miesięcznie. aaa mieszkam w pokoju obok Proszka na odziale psychiatrycznym ;)

chciałabym tyle mieć, zarabiamy z męzem po 2 tys. mieszkamy na 32 m2

Gość gość
My mamy razem 12 tys netto miesiecznie. To sporo ale wydajemy razem z rachunkami 3-4 miesięcznie na życie. 1,5 idzie na ratę leasingu. 7-8 tys. miesięcznie odkładamy.

Gość gość
Gratuluję :) 9 tysięcy na miesiąc to ładny pieniądz. Niech ci się wiedzie!

Gość gość
a nam p********y rząd płaci po 1500 zł z mężem, razem mamy 3 tys.

Gość gość
Wiedzialam,ze wiecej bedzie komentarzy typu"wcale nie duzo"lub"ja mam 10 tys".Dla mnie autorko bardzo duzo.Gratuluje.

Gość gość
A z tych 12 ile zarabiasz ty a ile twój facet?

Gość gość
A gdzie pracujecie że macie tyle kasy?

Gość gość
Za to mozna wygodnie zyc. Gratulacje autorko. A wszyscy, ktorzy sie chwala ze maja wiecej, chyba nie zrozumieli tematu. Nie brzmial on: pochwal sie jesli masz wiecej niz 9 tys.

Gość gość
Od c***a... :-D

Gość gość
No pewnie że dużo.

Gość gość
Gratuluję :):) To baardzo dużo. Oby tak dalej :) Mam pytanie do osób, które piszą, że zarabiają 12 tyś. miesięcznie i więcej. Napiszcie proszę gdzie pracujecie? Ja pracuję w średniej firmie na stanowisku Specjalisty i zarabiam 2600 zł mc. Czym Wy się zajmujecie z takimi dochodami?

Gość gość
Nie chwale sie. Mowie ze jest to dosc sporo. Za to mozna sobie wygodnie zyc chociaz wiele zalezy rowniez od tego gdzie mieszkasz, ile masz dzieci .Czy ma sie kredyty. Ja zarabiam ok 8 tys. Jestem graficzka. Maz zarabia ok 4 tys. Programista java.

Gość gość
Tyle ze zapieprzamy po 10-11 godzin dziennie. Dzisiaj niedawno skonczylam tak wiec padam na nos ;)

Gość gość
Nie, no 9 tys to dużo... Tylko pewnie autorka zarabia najniższą, a resztę mąż.

Gość gość
gość dziś Już musisz dowalić autorce tematu zakompleksiony frustracie :P I nie ,nie jestem autorką :)

Gość gosc autorka
jestem autorką tematu. Mieszkamy w warszawie - ja zarabiam 4 tys w budżetówce jako specjalista, mąż od dzis 5 tys jako technolog, wcześniej pracował fizycznie za ok 2 tys. Nie klepalismy biedy bo mam dobrą pracę ale 3 tys więcej miesięcznie to dla mnie kosmos, tym bardziej, że pochodzimy z raczej biednych rodzin. A przede wszystkim mąż będzie mógł się w koncu rozwinąć zawodowo. Dodam, że mamy 26 i 28 lat

Gość gość
już się pojawili kafeteriani milionerzy zarabiający dziesiątki tysięci. dla mnei taka kasa (netto) na dwie osoby to naprawdę dużo. choć sam zarabiem mniej wiecej właśnie tyle (4-5 tys) to wiem że to naprawdę nieźle i poza informatykami niewiele osób tyle zarabia.