Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Morska65

Gdzie wykupić ubezpieczenie?

Polecane posty

Razem z mężem i córką chcemy wykupić wycieczkę do Włoch. Polecano mi wykupić dodatkowo ubezpieczenie. Czy wystarczy to z biura podróży? Co obejmują takie ubezpieczenia?

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

@Morska65, lepiej mieć dodatkowe ubezpieczenie na wyjazd, niż tylko to z biura podróży. W PZU możesz kupić ubezpieczenie Wojażer. Jeśli zachorujecie lub będziecie mieli wypadek, to bezpłatnie skorzystacie z pomocy lekarza za granicą (także stomatologa). PZU zorganizuje i opłaci też transport medyczny do szpitala lub do domu. To tylko kilka przykładów. Składkę wyliczysz na infolinii. Tam też od razu poznasz szczegóły i kupisz polisę, jeśli spodoba Ci się propozycja.

Gość gość
Nie polecam wykupować w biurze podróży, bo są to najczyściej podstawowe pakiety - zawsze czytaj dokładnie umowę. Ja ubezpieczałam się w Starterze bo mają bardzo dobre warunki umowy i m.in. internetowo można wszystko załatwić, konfigurując sobie zakres ubezpieczenia na ich stronie. Polecam sprawdzić: https://www.starter24.pl/oferta/podroz/czym-jest-starter-podroz/

Gość gość
W jakiejś multiagencji najlepiej zapytać, gdzie mają polisy wielu TU np. w CUK