Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bbccaa

czym się rozni zwykly probiotyk od ginekologicznego?

Polecane posty

Gość Bbccaa

Koncze leczyc grzybice pochwy,mialam pierwszy raz,chciałabym teraz brac probiotyk,bo wiadomo,po kuracji wyjalowione jest wszystko. I tu moje pytanie-nigdzie nie mogę znaleźć info, czym sie rozni DOUSTNY zwykły probiotyk od ginekoligicznego,przeciez maja te same kultury bakterii

Gość gość
choćby miejscem działania

Gość Bbccaa
Widzę różne lacibiosy feminy,provagi itp i zastanawiam sie,czy jest sens to kupowac jak mam w domu dobry probiotyk z 120mln.kultur bakterii?

Gość gość
miałam b długo ten problem . kupiłam sobie iladian direct plus , probiotyk provag doustnie i zel provag po 2 tyg rewelacja

Gość gość
No wlasnie maja inne bakterie.

Gość gość
no ale chcesz probiotyk, który będzie działał na żołądek, czy przywróci florę bakteryjną w pochwie? bo to jednak różnica

Gość Bbccaa
Ale jakim cudem miejscem działania? Bierzemy jeden i drugi doustnie, pokrywaja się nazwy kultur bakterii to jakim cudem jeden ma zadzialac tylko w jelitach a drugi tylko w pochwie?ma zaprogramowane?:)

Gość gość
zapytaj farmaceute

Gość gość
właśnie tez się nad tym zastanawiałam wielokrotnie - dla mnie różnią się tylko ceną :( A osoba, która się pisze powyżej, że jednak inne bakterie niech napiszą konkrety. Do osoby, która pyta czy autorka chce wyleczyć żołądek odpowiadam, że oczywiście chodzi o florę bakteryjną - i teraz nam napisz konkretnie co z tego wynika.

Gość Bbccaa
Leczylam grzybice Gynalginem,clotrimazolum a potem iladian direct plus(wcziraj ostatnia tabl.dopochwowo),teraz chcialabym probiotyk ale juz doustnie, ilez mozna używać globulek

Gość gość
ale co mam ci wyjaśniać? nie używam probiotyków doustnych, tylko dopochwowe, bo moim zdaniem ( i zdaniem mojej ginekolog) takie są bardziej skuteczne

Gość gość
wyjaśnić to o co pyta autorka w temacie: czym się różni zwykły probiotyk od ginekologicznego. I nie pytam o czyjeś zdani tylko o różnicę.

Gość Bbccaa
No właśnie, znów bez konkretow:) spedzilam wczoraj mnóstwo czasu szukajac info o tym i nic,zmowa jakaś czy co:) zastanawiam się czy te probiotyki ginekologiczne -droższe od zwyklych to nie pic na wodę w sensie ze to właściwie yo samo tylko unaczej nazwane i zapakowane

Gość gość
to wyjaśnij geniuszu, bo jakoś nie widzę żebyś coś wniosła do dyskusji poza próbą wywołania burzy

Gość gość
o może autorko zapytaj ginekologa, w końcu to on jest najbardziej kompetentny w tym temacie

Gość gość
nie próbuje wywołać burzy, tylko próbuje nakierować dyskusję na konkretny, bo sama jestem ciekawa odpowiedzi. A przerzucanie się postami: "są jednak inne" " a nie są właśnie inne" "a moja sąsiadka mówi, że są inne" jest dziecinne, nie interesuje mnie w ogóle i nie zawiera nawet ułamka odpowiedzi na pytanie zawarte w temacie. Czy ktoś wie coś konkretnego na ten temat?

Gość Bbccaa
Na chłopski rozum - skoro droga podania ta sama,i to i to kapsulki,nazwy kultur bakterii się pokrywaja,to gdzie tu różnica? Tak samo jedne i drugie zostaną "przyjęte"przez organizm, nie maja przecież wbudowanej nawigacji która kieruje je albo do pochwy albo jelit,

Gość gość
nie widzę, żeby ktoś tu się czymś przerzucał, ale widzę że zamiast zapytać lekarza czy farmaceutę, to lepiej gdybać na forum

Gość gość
w końcu po to jest forum, prawda?

Gość gość
skład prob gin Lactobacillus gasseri 57C Lactobacillus Fermentum 57A Lactobacillus plantarum 57B skład zwykłego probiotyku Lactobacillus rhamnosus Saccharomyces boulardii inulina Na prawde te same bakterie? Jasne ze zależy to od składu konkretnego probiotyku.

Gość gość
Na chłopski rozum - skoro droga podania ta sama,i to i to kapsulki,nazwy kultur bakterii się pokrywaja,to gdzie tu różnica? Tak samo jedne i drugie zostaną "przyjęte"przez organizm, nie maja przecież wbudowanej nawigacji która kieruje je albo do pochwy albo jelit, x Na babski też ;) strasznie nas naciągają na czym się da - nazwą sobie to samo inaczej i już cena 4x wyższa :(

Gość gość
a na forum sami specjaliści :D

Gość mamcia Karinki
Pewnie chodzi tu o szczepy bakterii jakie zawierają,te ginekologiczne maja szczepy majace dobroczynne dzialanie na pochwę a te zwykle szczepy na ukl.pokarmowy.

Gość gość
gość dziś Na chłopski rozum - skoro droga podania ta sama,i to i to kapsulki,nazwy kultur bakterii się pokrywaja,to gdzie tu różnica? Tak samo jedne i drugie zostaną "przyjęte"przez organizm, nie maja przecież wbudowanej nawigacji która kieruje je albo do pochwy albo jelit, x Na babski też oczko.gif strasznie nas naciągają na czym się da - nazwą sobie to samo inaczej i już cena 4x wyższa smutas.gif x Ja piernicze a to jedzcie zwykłe probiotyki. Po co ten temat? JA wiem, że jak zaczęłam sotować probiotyk ginekologiczny to skończyły się problemy z infekcjami pochwy.

Gość mamcia Karinki
Trzeba porównać sklad,jak ktoś znajdzie probiotyk uniwersalny i na układ pokarmowy i plciowy to niech pisze,ja taki na pewno kupie:)

Gość Bbccaa
Więc tak, jesli jeszcze ktoś jest zainteresowany tematem- poświęciłam trochę czasu i przestudiowałam temat,porównałam sklad 5czy 6najpopularniejszych probiotykow gin. ze skladem mojego zwyklego probiotyku i okazało sie ze moj zawiera ok.5 szczepów bakterii,które dominują w probiotykach ginekoligicznych.Tak więc nie widze sensu kupowania innego.Oczywiście kazdy probiotyk ma inny sklad,trzeba sprawdzac:) Zastanawia mnie jeszcze jedno-w jaki sposób doustny prob.trafia do pochwy,na jakims forum jakaś dziewczyna napisała ze z o***tu przenisza się do pochwy to ją wszyscy wysmiali,ze z o***tu do pochwy to można co najwyzej e.coli przenieść a potem trafilam na artykul farmaceutki która napisała to samo!napisala ze ze wzgk.na bliskie sąsiedztwo dochodzi do wtórnego czegoś tam i tym sposobem probiotyk trafia do pochwy,masakra jakaś:o