Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ćwiczenia z chodakowska, kilka pytań

Polecane posty

Gość gość

Do mam, które ćwiczą z chodakowską. Jaki zestaw ćwiczeń wybrałyście? Kiedy widziałyście pierwsze efekty? Ćwiczę od prawie dwóch tygodni. Na zmianę różne treningi. Jestem w stanie przejść cały trening turbo spalanie, skalpel, trening z gwiazdami. Nie jestem za to w stanie przejść całego treningu killer. Z jaką częstotliwością ćwiczyć? Macie jakieś rady? Jaki trening jest najlepszy, żeby zrzucić pociążowe kilogramy?

Gość gość
To super Ci idzie ! Ja cwiczę tylko skalpel, bo chcę jedynie wymodelowac sylwetkę. Po ciazy juz ani śladu, ale cialo mam malo jędrne ponieważ nigdy nie lubilam cwiczyc:/ cwiczę od paru miesięcy, ale nieregularnie, widzę małą poprawę, ale bez szaleństwa. To pewnie przez moja nieregularność.

Gość MamaMloda39
Polecam turbo wyzwanie kupiłam kiedyś w biedronce.nie jest takie nuzace i naprawdę pozwala wyrzezbic ładnie ciało aktualnie jestem w drugiej ciąży ale po porodzie wracam do tego treningu plus basen mam nadzieje że będą efekty bo w tej ciąży znacznie szybciej doopa rośnie...

Gość gość
Na chodakowskiej się nie znam. Ale ćwiczę MelB, po 2 tyg bardzo widoczne zmiany w udach, we wcięciu w talii, po miesiącu już mam zarysy mięśni, których nigdy nie posiadałam. Kg nie ubywa ale mnie akurat nie o to chodzi, wagę mam ok, tylko o sylwetkę się staram ładniejszą ;) Ćwiczę 5 dni w tygodniu po ok godzinie, zależy jak mi czas pozwala, czasami wypada mi dzień czy dwa, ale staram się zachowywać stały rytm ćwiczeń.

Gość gość
W necie na wielu forach można znaleźć wpisy kobiet, które nabawiły się kontuzji po ćwiczeniach z chodakowska. Także uważajcie dziewczyny :-) powodzenia życzę

Gość MamaMloda39
To fakt z chodakowska trzeba uważać. Fajnie jest zrobic sobie delikatny trening z ewka a później dodać kilka zestawow mel b.

Gość gość
Przed ciążą ćwiczyłam skalpel ale za bardzo z nim schudłam. Potem miałam przerwę gdzie miałam zwykłą aktywność fizyczną (rower, spacery, kajaki). Po ciąży wystarczyły mi spacery z małym, co najmniej kilka km dziennie. Ważę mniej niż przed ciążą. Nie ograniczałam jedzenia, tylko spacery z małym aby się przewietrzył.

Gość gość
Ja od jutra zaczynam skalpel. W czerwcu urlop w Chorwacji więc chcę sobie ujędrnić i wyrzeźbić ciało. Mam 158 cm i 47 kg. Nie chciałabym schudnąć tylko ujędrnić.

Gość gość
A skalpel pomaga schudnąć?

Gość gość
Nie wiem

Gość gośćjejuu2
uważaj z tymi ćwiczeniami z chodakowska ja przez te ćwiczenia nabawiłam się poważnej kontuzji kregoslupa - przesunal mi się krag i mam poważne zwyrodnienie. Poza tym koszmarnie bola mnie kolana. Nie polecam!!!

Gość gość
To ja z wczoraj 15:56. Zrobiłam dziś przed pracą pierwszy raz skalpel i nie było tak źle. Dużo ćwiczeń w tym zestawie jest takich samych jakie kiedyś wykonywałam z Mel. B . Mam nadzieję, ze nie zniechęcę się po tygodniu:) Powiem wam szczerze, że mnie bardziej niż sama Chodakowska, mobilizują zdjęcia metamorfoz dziewczyn na jej fb.

Gość gość
Tu autorka. Poczytałam trochę o kontuzjach przy chodakowskiej. I mam trochę mieszane uczucia. To znaczy nie mam zamiaru na razie rezygnować z tych ćwiczeń. Poszperam jeszcze trochę jak ewentualnie niwelować błędy, które podobno są w tych ćwiczeniach. Z drugiej strony uważam, że ta duża krytyka to ewidentnie forma zazdrości. Babka ma charyzmę i widać, że lubi to co robi. A ćwiczenia i ryzyko kontuzji...myślę, że większość ludzi gorzej sobie szkodzi niepoprawną postawą, tym jak siedzimy, schylamy się itd. Jedyne co czuję to ból łydek po ćwiczeniach. Wątpię, żeby to jednak było skutkiem nieprawidłowych ćwiczeń.

Gość ksennnaaa
Ja ćwiczę Chodakowska i biegam już od dobrych 3 lat. Zaczęłam po pierwszej ciąży. Teraz jestem w drugiej ciąży, 9 tygodniu, i dalej ćwiczę regularnie, ale przerzuciłam sie na jej spokojniejsze treningi, skalpel i skalpel wyznanie. Killer i turbo wyzwanie bedą musiały poczekać, aż urodzę :)

Gość gość
No ale jak efekty po tych trzech latach?

Gość gość
Ja po chodakowskiej wyladowałam w szpitalu z urazem kregosłupa :( Na jakis czas dałam sobie spokój z ćwiczeniami, tylko spacery. Niedawno trafiłam na super fizjoterapeutę i on mi dobrał zestaw ćwiczeń, które modeluja sylwetkę a sa dla mnie bezpieczne. Nigdy więcej treningów z przypadku! Nie potepiam chodakowskiej bo wielu kobietom pomogła ale u mnie akurat sie jej ćwicz nie sprawdziły a wręcz zaszkodziły. Moim zdaniem dobrze jest sie skonsultować z dobrym rehabilitantem lub trenerem personalnym

Gość gość
a ćwiczył ktoś sekret chodakowskiej niby nie obciaza kolan,a daj cos?

Gość gość
Jak po ćwiczeniach z chodakowską można wylądować w szpitalu? To nie czuje się wcześniej, że coś szwankuje? Że ćwiczenia nie są dla nas? Ta pewnie, a teraz super fizjoterapeuta Ci pomógł. Moim zdaniem to chyba psycholog fizjoterapeuta.

Gość hgg
każde ćwiczenia mogą spowodować kontuzję. Ale dla mnie to zwykła wymówka żeby nie ruszyć d**y sprzed telewizora!

Gość gość
Mam wrażenie, że te kontuzje z chodawkowską są zwyczajnie rozdmuchane. Łatwiej powiedzieć boli mnie noga nie mogę ćwiczyć. Jednak nie można odmówić, że efekty po jej treningu są widoczne. I to co najważniejsze robisz je w domu. Pracując np. od 10-18.00 w ciągu tygodnia, cięzko jest znaleźć czas, żeby chodzic na na jakieś zajecia

Gość gość
Dziewczyny, uważajcie z tymi ćwiczeniami chodakowskiej i podobnymi. Takie podskoki to jest naprawdę eksploatowanie ciała, stawy się niszczą. Poza tym, ćwiczenia o bardzo wysokiej intensywności (typu turbo) powodują uwalnianie się wolnych rodników i niszczenie włókien kolagenowych, co przyspiesza starzenie się skóry. Ja optuję za ćwiczeniami typu pilates oraz siłowymi. Plus basen, długie spacery, wchodzenie po schodach. Na efekty trzeba dłużej czekać, ale warto.

Gość gość
Ja po chodakowskiej wyladowałam w szpitalu z urazem kregosłupa smutas.gif Na jakis czas dałam sobie spokój z ćwiczeniami, tylko spacery. Niedawno trafiłam na super fizjoterapeutę i on mi dobrał zestaw ćwiczeń, które modeluja sylwetkę a sa dla mnie bezpieczne. Nigdy więcej treningów z przypadku! Nie potepiam chodakowskiej bo wielu kobietom pomogła ale u mnie akurat sie jej ćwicz nie sprawdziły a wręcz zaszkodziły. Moim zdaniem dobrze jest sie skonsultować z dobrym rehabilitantem lub trenerem personalnym " x mIALAM IDENTYCZNIE. tEZ PO CWICZENIACH Z CHODKAWOSKA WYLADOWALAM W SZPITALU BO MIALAM POWAZNY URAZ KREGOSLUPA + ZWYRODNIENIE , CO JUZ JEST NAPRAWDE POWAZNA SPRAWA. tAK NAPRAWDE TO JESTEM JUZ INWALIDKA , NIE MOGE NICZEGO PODNOSIC , DLUGO SIEDZIEC, CIEZKO PRACOWAC FIZYCZNIE, MAM PARE LEKOW KTORE MUSZE ZAZYWAC a WSZYTSKO PRZEZ GLUPIE CWICZENIA. nA DODATEK NAWET cHODAKOWSKA ZLE NIEKTORE Z NICH WYKONUJE. nigdy WICEJ. tERAZ CHODZE NA BASEN. sorki za capsa ale nie chce mi się poprawiac.

Gość gość
Wy inwalidki idzie do c***a za przeproszeniem

Gość gość
a jak jeszcze napiszesz z capsem to taki Ci wp*****l zgotuje ze zobaczysz stara k***o

Gość gość
Jak dla mnie te zestawy u Chodowskiej sa hmm może nie ciężkie ale za bardzo obciążają stawy . Wole rowerek stacjonarny + mel b .

Gość gość
Dlatego pytam czy ktoś ćwiczył sekret to niby ala pilates proszę o recenzje