Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy w Norwegii pytanie o pogodę

Polecane posty

Gość gość

Bo na stronach turystycznych czy holiday weather averages polegać nie można, jak tam pokazuje że np. Warszawa w lipcu to 25 stopni max a Ateny w maju też 26-27... jak wiem doskonale, że w Wawie w lipcu może być i 37, a w Atenach byłam w maju i było 33... no, nieważne, pytam o południe Norwegii. planuję w czerwcu - koniec raczej a nawet przełom z lipcem - tygodniowy wypad, lot do Oslo i pociągiem na 2-3 dni do Bergen i okolice. ale 3-4 dni na pewno spędzimy w Oslo. czy w okresie letnim dużo pada? czy temperatury są jednak choć trochę powyżej 20? nie każdego dnia, niekoniecznie - mieszkam w UK i dla mnie 22-24 stopnie to już niemal upały ;) ha - i czy to prawda, że kolej jest bardzo droga? patrzylam wstępnie na pociągi z Oslo do Bergen i szczęka mi z lekka opadła. za 2 osoby w obie strony drugą klasą wyszlo 900 NOK ... chociaż koleje w UK są w sumie jeszcze droższe. pozdrawiam. i dzięki

Gość gość
miało być 1900 nok a nie 900

Gość gość
Przewaznie jest ponad 20 st i w Bergen to niestety duzo pada, ale skoro ty w UK, to dla ciebie to nie nowosc. W zeszlym roku czerwiec i lipiec byl tragiczny nawet w Oslo, bo prawie caly czas padalo i bylo dosc chlodno. Ale 2 lata temu bylo prawie 30...takze nie wiadomo jak bedzie w tym roku.

Gość gość
Dzięki :) jeszcze pytanie takie, czy wiesz może o jakiś fajnych górkach, wzgórzach, klifach w miarę blisko Oslo, nie tak daleko jak Bergen? :)

Gość gość
Tu autorka ktoś coś jeszcze napisze?