Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rekrutacja wyższe wykształcenie

Polecane posty

Gość gość

Jest rekrutacja do urzędu w mojej gminie. W wymaganiach niezbędnych jest wykształcenie wyższe. Czy jeśli jestem na 5 roku prawa i im to napisze to ma jakiekolwiek znaczenie czy z góry odpadam? W czerwcu będę magistrem, ustawy wymagane znam

Gość gość
Masz szanse

Gość gość
Jak do urzędu to na 99% jest już ktoś na to stanowisko a rekrutacje przeprowadzają dla formalności.

Gość gość
Czyli jakieś szanse są? Chociaż pewnie jak złoża inni już mający magistra to nie mam i tak szans

Gość gość
nie masz szans, bylam na kilku konkursach w kilku urzedach. za kazdym razem prace dostaly "pociotki" tzw. tam juzsa ludzie wybrani od dawna, konkurssjest formalnoscia, szkoda twojego czasu.

Gość gość
No ale gdyby założyć ze konkurs nie jest ustawiony - czy osoba bez wyższego nie ma szans skoro w wymaganiach jest wykształcenie wyższe? To zwykły referent administracyjny

Gość gość
jesli nie spełniasz wymagań niezbędnych czyli nie dostarczysz dyplomu, to automatycznie zostaniesz odrzucony z dalszych etapów rekrutacji. Pracuję w jednym z ministerstw ( jako ciekawostkę dodam, że dostałam pracę bez znajomosci) ale zasady przeprowadzania konkursów są takie same na każdym szczeblu w inst. państwowych

Gość gość
pewnie zdarza sie bez znajomosci, czesto ludzie zostaja np po stazach, albo maja "fart" bo nie bylo nikogo chetnego wsrod pociotkow :) byc moze tez w urzedach "wyzszej rangi" jest mniej kumoterstwa... w gminnych urzèdach, urzèdach skarbowych to wiadomo jak to działa... jedyny uczciwy konkurs na jakim bylam to był konkurs z WKU. Ale poszlam za slabo przygotowana i byli lepsi :) ale racja,jesli nie spelniasz wymagan podstawowych to automatycznie cię odrzucą. pocieszę cie ze jesli konkurs faktycznie nie jest ustawiony to moze zie zdarzyc ze nie zostanie wybrany zaden z kandydatow i zdązysz sie zalapac po obronie dyplomu bo konkurs bedzie do skutku organizowany

Gość gość
up