Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mógłbym dokonać zabiegu wazektomi ?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o to, że nie chcę, żeby moja żona truła się tabletkami anty, mam z tego powodu wyrzuty sumienia, że ona niszczy sobie tym zdrowie. Dlatego chciałbym wykonać ten zabieg, żeby mieć już do końca życia spokój z antykoncepcją, a żeby moja żona przestała się truć, skoro ja mogę stać się bezpłodny nie niszcząc sobie w żaden sposób zdrowia. Czy jest to możliwe ?

Gość gość
są przypadki że i lata po tym zabiegu jest ciąża, pozatym mogą być powikłania. Ja tam jade z żoną metodą kalendarzową i jest ok, a dla pewności spust do japy albo na biust i tyle. tabletek bym jej nigdy nie pozwolił brać, to trucizna i raka powoduje i inne problemy. Raz próbowaliśmy spirale Essure to była ciąża po pierwszym miesiącu, nie polecam tego gòwna.

Gość gość
Bywają, ale to są rzadkie przypadki, równie dobrze bywają też wpadki, po tym jak kobieta bierze tabletki

Gość gość
wszystko jest rzadkie aż przytrafi się tobie, lepiej nie być statystyką

Gość gość
Więcej osób wpada przy kalendarzykach :)

Gość gość
Ale zdajecie sobie sprawę, że tzw. stosunek przerywany i jak to określono "spust na biust" też nie jest bezpieczny? Dlaczego? Ponieważ bez finalnego wytrysku też możemy wprowadzić plemniki. Mogą być obecne w płynie wydzielanym podczas stosunku. Nic nie mam do metody kalendarzykowej, poza tym, że jeśli określimy jakieś okno czasowe, w którym nie można uprawiać seksu, do tego dodamy czas kiedy jest okres, to okazuje się, że pół miesiąca jest bez seksu. Poza tym to ciągłe zastanawianie się, czy dzisiaj można czy nie.

Gość gość Eliza
Też myśleliśmy o wazektomii al jest bez prawa a prywatnie koszt pond 2tys a ty autorze skąd jesteś wykonuje się u ciebie taki zabieg i za ile? My narazie próbujemy z gumkami tragedia 14 lat bylo sporadycznie seks apradycznie gumki lal jak chcial ale ze mamy juz 2zieci chcemy zabezpieczenia ale nie gum moze wkladka bo tabsy ze względu na obciążenie nowotworem mam zakaane

Gość gość
"spust do japy" - ładnie się wyrażasz o swojej żonie prostaku. A tematu kompletnie nie rozumiem, są przecież prezerwatywy, są metody naturalne, można to jakoś połączyć. Poza tym martwisz się o żonę, że się truje a sam chcesz się poddać wazektomii, która też może mieć różne skutki uboczne, w końcu to poważny zabieg chirurgiczny a wiemy dobrze jak to jest w szpitalach i jak konowały czasem potrafią spieprzyć komuś zdrowie.

Gość gość
? jaki powazny zabieg? wykonywany w poliklinice, pacjent tego samego dnia wraca do domu. a skutki uboczne to z rzedu dziesietnych procenta, te same skutki uboczne (infekcja, krwiak, bol i obrzek) to standart dla kazdego zabiegu, rowniez plombowania zebow.

Gość gość
Poważny zabieg, bez żartów: bardziej bolało mnie wyciąganie kleszcza w wakacje... Prezerwatywy, kalendarzyk - poczytaj trochę o skuteczności długoterminowej tych metod przy typowym użyciu. Nie doskonałym użyciu, które jest podane w broszurce (prezerwatywy).

Gość gośćk
Wazektomia jest fajna gdy już są dzieci nie macie zamiaru mieć ich więcej. To po pierwsze. Nie po to się ją robi, żeby płacić za rewazektomię. Czy bolał zabieg? Nie, byłem miejscowo znieczulony. Ale nie chciałbym już nigdy tego przeżyć. Lekarz wyciągał z jajek nasieniowód jak makaron :P Wrażenia estetyczne kiepskie :P Potem już nie patrzałem za dużo :P Zabieg ok 15 min, razem ze 2h w przychodni. Potem do domu :) Śladu ni ma - na początku były tylko 2 dziurki w jajkach. A seks bez niczego i bez myślenia czy będzie wtopa - wspaniały.

Gość gość
Gośćk gdzie miałeś zabieg weź więcej napisz co przed zabiegiem bylo robione czy sa przeciwskazania i jakiś skutki uboczne i czy robiles prywatnie

Ja właśnie wykonałem taki zabieg. Była to wspólna decyzja moja i zony. Jeszcze 8-12 tygodni i będziemy mogli się cieszyć swobodnym seksem. Zabieg wykonywałem w Krakowie u dra Siwika. Jak ktoś ma jakieś pytania mogę odpowiedzieć tyle ile będę umiał. Mam tez kupon obniżający wartość zabiegu o 200 zł, wiec jak coś to.... :) Mój mail: blazeinho@interia.pl