Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćAga

Jakie kaszki podajecie zeby dziecko przesypialo noc?

Polecane posty

Gość gośćAga

Coś tresciwego poprosze

Gość gość
Mojemu jaka bym nie dała to i tak nie przespi a ma już 7 mcy.

Gość gość
bobovita porcja zbóż

Gość gość
Płatki jaglane, owsiane, ryzowe, kasza manna

Gość gość
Próbowałam już kilku kaszek ale za każdym razem budzi się po 4 godzinach jak w zegarku

Gość gość
Dziecko budzi się nie tylko z powodu głodu.

Ja nie dawałam kaszki na noc nigdy. Mój kaszel nie lubił.

Gość gość
A z jakiego to powodu wg ciebie budzi się moje dziecko jak nie z głodu?

Gość gość
Ja mojemu dałam parę razy i nic to nie zmieniło a nawet miałam wrażenie ze śpi jeszcze gorzej wiec przestałam. Nie ma sensu paść dziecka i psuć mu zębów, przyjdzie czas ze zacznie spać

Gość gość
Oczywiście że dziecko nie zawsze budzi się bo jest głodne. Mój ma 2lata i dalej potrafi się budzić od tak nawet 3 razy taki typ..i nic nie zrobisz...

Gość gość
Też mam wrażenie że moja córcia ma problemy z brzuszkiem po podaniu kaszki na noc. Wierci się i puszcza sporo gazów. Czasami nawet budzi się bo nie może puścić bączka. Może tak być po podaniu kaszki na noc,?

Gość gość
nie pocieszę. Mój ma 3,5 roku i kaszki próbowałam, ale się budził po półtorej godziny i chciał wody. On zawsze doskonale wiedział, czego chce. Do teraz nie przespał żadnej nocy bez pobudki. Żadnej. Rekord to 7 godzin. Raz. Taki egzemplarz.

Gość gość
Dziecko po 4 miesiącu jeśli naje się dużo przed spaniem nie potrzebuje karmienia nocnego. Nie budzi się z głodu!

Gość gość
Do tej Pani, która pyta z jakiego powodu dziecko budzi się w nocy jak nie z głodu, odpowiadam (chociaż to wiedza powszechnie znana większości matek): - ząbkowanie - gazy - niepokój / koszmar senny - pragnienie - potrzeba bliskości - wybudzenie się przy zmianie fazy snu i nieumiejętność ponownego zaśnięcia (to bardzo często się zdarza, zwłaszcza gdy dziecko przyzwyczaimy do rytuału: nocna pobudka-butelka/pierś, bardzo ciężko to przezwyciężyć, sama mam taki problem) To są najpopularniejsze przyczyny, ale z pewnością nie wyczerpałam tematu.

Gość gość
Co to za pomysł z tymi kaszkami na noc? Dziecko powinno być nakarmione odpowiednio wcześniej przed snem i kąpielą, na pewno z głodu się nie obudzi. Jeśli już, to raczej z powodu pełnego brzuszka, który przeszkadza w spokojnym śnie. Mój syn był i jest nadal strasznym żarłokiem, kaszkę uwielbia, ale je ją wyłącznie łyżeczką na śniadanie i czasem na kolację (dużo mniejsza porcja). Nie podawałam nigdy kaszki w butelce, a już na pewno nie na noc. To jakieś nieporozumienie z tym budzeniem się w nocy z głodu. To może się zdarzać noworodkom i niemowlętom, ale nie starszym dzieciom, oczywiście pod warunkiem, że jedzą normalne porcje w ciągu dnia.

Jeśli dajesz mu butle na noc z kaszą i całą zje. To na bank po4h nie budzi się z głodu. Pewnie się przyzwyczaiło, że było karmieniu i budzi się "z automatu". Spróbuj dać mu wody, przytulić, jak trzeba to pobujać. Przez pare dni się przywyczai, że w nocy nie je to powinno przestać się budzić. U mnie zadziałało po 5 dniach. Teraz głodna budzi się dopiero o 5-6 rano na butle. PS:Dziecko 8 mcy.

Gość gość
mój dostawał ok godziny przed snem owsianke na wodzie, kaszę manna na wodzie z marchewką lub jabłkiem (był bezmleczny). noce przesypial od 6 miesiąca życia. A jak się budził z uporem maniaka dawałem wodę, przytulalam, glaskalam po główce. aż zasypial.

Gość gość
21.04- mój syn je właśnie mm z kaszką (o zgrozo! z butelki) po kąpieli, przed snem i jakoś nie budzi się z powodu pełnego brzucha, przesypia pięknie całe noce

Gość gość
Jak dziecko sie budzi w nocy to podać czysta wodę i nic więcej . tak radziła mi moja pediatra . Nie uczyć dziecka nocnego jedzenia bo wtedy ciezko będzie mu przespać cala nic .

Gość gość
Na mojego syna nic nie działało. Teraz mam córkę 8-miesięczną i to samo. Będzie wrzeszczeć choćby godzinę dopóki nie dostanie jeść. Wody nie weźmie do ust, odpycha butelkę. O żadnym tuleniu nie na mowy. Przed snem dostaje butlę z kleikiem, poza tym kp. I budzi się i tak po 3-4 godzinach i potem znowu i znowu... I co zrobisz, jak nic nie zrobisz... Niektóre dzieci po prostu muszą z tego wyrosnąć.

Gość gość
Ja podawałam kaszki z bobovity te z największą zawartością mm. Chyba kaszka manna tyle miała i starałam sie kupować te bez cukru

Gość Onlydreams
A ja daje piers i dziecko od skonczenia miesiaca przesypia cale noce. Spi nawet i po 11godz bez pobudki. Mleko tu nie ma nic do rzeczy.

Gość Charme
Drogie Mamy ! założyłam niedawno bloga o usypianiu, kolkach, ciąży itp. codziennie staram się cos wpisac i się rozkręcam, więc jeśli masz chwilkę to wejdź proszę . I z góry dziękuję. http://mamamaciusia.blog.pl/

Gość gość
Ja dawałam tylko mleko - najpierw pierś, potem bebiko, jakiś czas dawałam z kleikiem ryżowym ale na noc starałam się samo. Kaszki tylko łyżeczką. Teraz córka ma rok i 8 miesięcy i przesypia noce, sporadycznie pije mleko w nocy i tak już od ok. 3 miesięcy. Moja szwagierka ma syna, który w sierpniu skończy 4 lata i jeszcze 3 razy w nocy pije kaszę - w ogóle prawie nic innego jak "sztuczna" kasza nie je.