Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam swojej matki serdecznie dość

Polecane posty

Gość gość
gość dziś co do tego to się zgadzam - już mi matka zrobiła siano w mózgu. Chciałbym kiedyś normalnie wyjść do ludzi, poznać jakąś dziewczynę na żywo - bo teraz jest tak że szukam w necie ... i po prostu nie bać się , tego co moja matka uznaje za nie potrzebne. A ja widzę że im dłużej z matką przebywam tym bardziej dziczeje. Sam w pewnym momencie uznawałem że jest ok, po co mi jakieś znajomości tylko p[rzez to same kłopoty będe z matką miał. Jeszcze trochę z nią poprzebywam a wpadnę w chorobę psychiczną

Gość gość
wysłałem dwa CV - jak do tej pory zero odzewu.

Gość gość z 19 54
Ok. Dobry początek :-) A co robisz, żeby jednak wyjść z domu?

Gość gość
Wychodzę po kryjomu , na razie sam ale chciałbym poznać kogoś na żywo , jakąś dziewczynę a nie tylko w necie ...

Gość gość
nie powinieneś nic mówić matce bo po co... wychodź, pracuj , spotykaj ludzi. Człowieku to twoje życie , i nikt za ciebie go nie przeżyję tak jak ty, a na pewno już w żadnym wypadku nie matka, pokaż jej że potrafisz pójść , potrafisz żyć własnym życiem. Wychodź na miasto ile tylko chcesz , rób to na co TY masz ochotę a nie sugeruj sie matką . Potrafisz tylko musisz po prostu skupiać sie na sobie , a nie na matce.

Gość gość
a jak robi ci awantury to wychodź z domu, wyjedź może na 2 dni - tak na weekend gdzieś ale sam bez nikogo, nie pytaj o zgodę matki, tylko powiedz że jedziesz i tyle. zaplanuj sobie jeden wolny weekend , może być zdziwiona , zaskoczona może ci tez zrobić awanturę ale nie wahaj się. To ty masz podejmować san za siebie decyzje, a nie żeby matka decydowała o tobie.

Gość gość z 19 54
Co to znaczy "wychodzę po kryjomu"?

Gość gość
czyli bez zgody matki po prostu wychodzę i jej nic nie mówię , po zajęciach na miasto wracam o 20 - fakt że potem się czepia gdzie byłem ale jej nie mówię

Gość gość z 19 54
Autorze szukaj pracy i wyprowadź się jak najszybciej, choćby do akademika. Zostając w domu nie uda Ci się uwolnić.

Gość gość
do akademika ?ja nie studiuje tylko chodzę do szkoły policealnej

Gość gość
a opłacenie wszystkiego?! nawet jak się wynajmuję . Nawet sam fakt że brak mi stałej pracy .

Gość gość
oczywiście mam świadomość tego że im dłużej zostaje tym bardziej matka może sobie pozwalać. A kasę odkładam

Gość gość z 19 54
Ile Ci jeszcze tej szkoły zostało? Jak ją skończysz to jesteś w stanie się usamodzielnić? Zawsze można wynająć z kimś mieszkanie.

Gość gość
Jeszcze tylko do czerwca

Gość gość
myślę że już wtedy będe musiał się usamodzielnić tak czy siak

Gość gość z 19 54
Będziesz musiał? A nie będziesz chciał? Może to tylko przejęzyczenie, ale źle wróży. :( Jeżeli sam nie będziesz chciał zmian, to nic z tego nie będzie. A jak wtedy będzie wyglądało Twoje życie już wiesz.

Gość gość
będę chciał :)

Gość gość z 19 54
O to chodziło :-) Jutro wyślij kolejne CV. Trzymam kciuki. :-)

Gość gość
Ja matka argumentuje "wydawanie zgody" na wyjscia czy spotykanie sie doroslego faceta z ludzmi??? :/

Gość gość
kurde musze odstawić komputer za dużo czasu mi pochłania

Gość gość
gość dziś bo widzisz .. niektóre matki widzą wszędzie zagrożenie dla dorosłego syna/córki i czasem się w tym tak zatracają że panikują jak syn czy córka wychodzi