Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczepienia pytanie

Polecane posty

Gość gość

Cześć, jutro wybieram się z synkiem 6 tygodniowym na pierwsze szczepienie i w związku z tym mam dwa pytania: 1. Jakie szczepienia są wykonanywane w 6 tygodniu (ile wkłuć)? 2. Czy jeśli tych szczepionek będzie więcej to czy można je rozdzielić czy wszytskie są wykonywane za jednym razem w 6 tygodniu? Aha, zdecydowałam się na szczepionki bezpłatne (sanepidowskie) Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi. Wprawdzie przeglądałam kalendarz szczepień, jednak chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda w praktyce. Z góry dzięki, Monika

Gość gość
Nie szczep bo szczepienia to samo zło!!! Tak twierdzą kafeterianki. Wszystkie ich dzieci miały skutki uboczne, twoje te będzie mieć

Gość gość
My zdecydowaliśmy sie na platne skojarzone. Szczepienia byly mniej więcej co 6 tygodni. Dostawala zastrzykiem i do ustnie. Nie bylo żadnych objawów niepożądanych. Szczepilam penta cos tam engerix rotarix i nie pamiętam co jeszcze

Gość gość
Generalnie to schemat jak w książeczce. Przychodzisz na milion wizyt i kłują milion razy tą malusią nóżkę ;( Nie masz tak, że kłują kilka razy na wizycie tylko masz więcej wizyt. Nie kwestionuje wyboru, tylko staram się przekonać ;) Ja szczepiłam skojarzoną i całe szczęście, bo jak usłyszałam ten krzyk to cieszyłam się z wyboru. Nie było żadnych problemów po.

Gość gość
Matka od szczepień skojarzonych nawet nie wie czym szczepila dziecko. Az się nie chce wierzyć! 'Coś tam.'? Brawo Ty! Taka właśnie zwokenniczki szczepień mają wiedzę na ten temat! Szczepie bo tak trzeba, nie ważne czym. Zapewne ulotki też nie przeczytała bo po co. ...

Gość gość
A te bezpłatnne szczepionki to co niby lepsze?? Hahaha

Gość gość
Autorko jeżeli szczepisz szczepionką sanepidowską, to wkłuć będzie 3 w uda, szczepienie jest na wzw, tężec, błonica, krztusiec, HIB szczepienia te nie są rozdzielane

Gość gość
Napisałam ze lepsze? .... jeden ciul, chodzi mi o to że jak już decydujesz się na szczepienie to zapoznaj się chociaż z ulotka, miej wiedzę co wstrzykujesz w małą istote.

Gość gość
Czyli na jednej wizycie sa 3 wklucia (blonica, tezec, ksztusiec), wzw i Hib? To tak naprawde jakbym wziela 5 w 1 ? Bo i tak dziecko dostaje duzo szczepionek jednego dnia... czy zle mysle?

Gość gość
Wiec dlaczego wszyscy krytykuja szczepuonki skojarzone skoro przy sanepidowskich jest tyle samo szczepionek tylko wiecej zastrzykow?

Gość gość
jakbyś brała kojarzoną, to za pierwszym razem dziecko ma 2 wkłucia (dpkt) i wzw, potem jest już po jednym

Gość gość
Tez sie nad tym zastanawialam

Gość gość
tylko nie szczep z wzb razem, wzwb za miesiąc co najmniej

Gość gość
Ja szczepilam 6w 1 i jest ok. Nawet temperatury nie było. A co mi daje przeczytanie ulotki jak lekarzem nie jestem? Pytam pediatry i to jemu ufam

Gość gość
A najlepsi są rodzice co na jednej wizycie każą kluc dziecko po 2,3 razy. Dziecko ryczy i się zanosi ale nie mamusia każe kluc bo jej się nie chce za tydzień przyjść na kolejne szczepienie tylko za jednym razem.

Gość gość
Na puerwszej wizycie beda 3 razy kuc na drugiej tak samo 3.

Gość gość
Krytykują bo ich nie stać więc wolą napisać że są kiepskie. Ze wszystkim tak jest.

Gość gość
szczepiłam wzw razem ze skojarzoną 2 razy i dziecku nic nie było

Gość gość
Ja mam 4 dzieci i każde szczepiłam skojarzoną.Na pierwszej wizycie są dwa wkłucia-na żółtaczke i ta skojarzona 3 w 1.Możesz też rozdzielić,że na żółtaczke np.za tydzień .

Gość gość
Jesteście chore psychicznie jak klujecue dziecko dwa razy za jednym razem. I wy nazywajcie się super mamuskami karmiacymi piersią hahaha

Gość gość
psychiczna to jesteś ty, ja mam zaufanie do swojego lekarza i to on jest dla mnie autorytetem w sprawie szczepień mojego dziecka, a nie jakaś nawiedzona kwoka z kafe