Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vavel

Czy was też nie śmieszy Świat Według Kiepskich

Polecane posty

Gość Vavel

Nie wiem jak wy, ale mnie ten serial żenuje. Owszem na początku był zabawny, ukazywał prawdziwą Polską Patologiczną rodzinę : bezrobocie, bieda, debilizm, alkoholizm , zawiść itp. Potem serial ewoluował w bardziej kulutralny. nie przedstawiał już Ferdka jako patologicznego alkoholika a bardziej jako nieroba i zabawne sytuacje z jego życia. Potem z serialu odszedł Waldek i napewno stracił on już na swoim uroku. ale odcinki około 2005 r. uwarzam za bardzo zabawne a nawet pouczające. Natomiast to co jest od kilku lat mnie żenuje. Z Ferdka stał starym grubasem, on nawet nie pije alkoholu. Kiedyś wymyślał jakieś biznesy, jakieś interesy, kombinowanie teraz jego rola ogranicza się do siedzenia. Walduś - mam wrażenie że gra niedorozwoja, na początku to był typowy blokers, teraz zmieniło się wszystko gada jak c***a, ten śmiech jest żałosny i nie ma nic wspólnego z tym młodym cycem z przed ponad 10 lat. Halina - kiedyś ( niezła laska) dzisaj babcia, właściwie jej rola ogranicza się do podawania jedzenia. Boczek - ciągle teksty o jedzeniu i zachowanie nie dorozowoja. Jolasia - ta postać pogrzebała serial do końca. Nie wiem czy ktokolwiek śmieszy, jej durnowate fryzury, teksty, i zachowanie. Mariolka - no jej postać to wogóle stoi w miejscu od chyba początku nie ewoluuje, właściwie jest nie wykorzystywana (nigdy mi sie nie podobała jako kobieta, w przeciwieństwie do Haliny) W każdym odcinku pojawia się wątek koscioła, albo księdza co jest już nudne. Ogólnie humor serialu sprowadza się do słów: "wężu łysy gdzie jest moja frytownica" i tak wkółko. Ja rozumiem serial ma 16 lat ale jak się nie ma pomysło to się nie powinno na siłę kręcić tego. Meczy mnie że Polsat katuje dalej Kiepskich

Gość gość
mnie ten serial nigdy nie śmieszył. Zawsze był prymitywny i chamski. Wolałem Rodzine Zastępczą, czy Miodowe Lata. gra aktorów akutalnie jest poniżej dna. To jak gra Walduś Jolasia i Boczek jest tragedią

Gość gość
teraz to już mnie tylko w*****a

Gość gość
Ostatnie śmieszne odcinki to te gdy żyła jeszcze Babka, potem serial zwijał się. Wzmocniono rolę Heleny, Kozłowskiego przywrócono Waldka i dodano Jolasię . Serial znacznie zmienił się od tego pierwszego odcinka ale no czas upływa

Gość gość
gdzieś koło 2008 r. serial się skończył, natomiast to co jest teraz to już naprawdę tragdia. Poziom humoru sprowadza się do słowa dupa. Ferdek zrobił się takim dziadem. Że to szok.

Gość gość
O tak, Jolasia mnie osłabia na maksa :O. Ani to śmieszne ani mądre. W dodatku odnoszę wrażenie, że ta aktorka nie gra, tylko naprawdę taka jest. Nie znoszę jej.

Gość gość
Kto to ogląda jeszcze? wiem że leci o 19 30 na Polsacie. Ale wiecznie to samo. Przecież każdy zna już odcinki na pamięć. No to już dawno powinno się skończyć

Gość gość
Nie tylko jolasia! Zobaczcie co się stało z grą Waldka, Boczka, Haliny, Waldek i Boczek zestarzeli się. Jeden zachowuje się jak c***a drugi gada o jedzeniu, co w tym jest śmiesznego ciągle teksty : Moje ulubiene. Halina zdziadziała że ledwo się rusza. No scenarzyści nie mają już wizji i ja im się nie dziwie tyle lat. Mając do wykorzystania 5 - 8 aktorów to normalne, że kiedyś się to kończy

Gość Vavel
Zobaczcie jak oni się postarzeli! 16 lat! Ferdek? z faceta w średnim wieku stał się grubym dziadem Boczek? Waldek? Halina! moim zdaniem najbardziej widać po niej upływający czas kiedyś była z niej fajna mamuśka. w sumie jeszcze w odcinkach 2007 r. bym ją targał ale teraz! babcia w sumie Paździoch chyba najmniej się zmienił

Gość gość
no Halina niezła dupa była. Taka milf. Te cycki to chyba rozmiar 5 miała. Serio była niezła.

Gość gość
To dziwnie wg mnie odbieracie ten serial. Ja go b lubie ogólnie, chociaz nie tyle ze mnie smieszy, co jest ciekawy. Kiepskich b lubie, i tępi jestescie, ze traktujecie tę rodzine, jako patologiczną, to jest niemal typowa polska rodzina- niestety, ale my w większosci orłami iteligencji nie jestesmy, obejrzcie sobie filmy dokumentalne jak wygląda zycie prostych ludzi w Polsce, zwłaszcza w małych miasteczkach np. CZekając na sobotę... Gosc fakt, ze pije, i jest nierobem, ale to z def. na patologie za mało, oni sie kochają a u nich w domu jest pełno ciepła, nie wiem czy slepi jestescie , ze tego nie widzicie? Ja ich b lubię, wszystkie postacie, poza ta jedna nowa - zona Waldka, ta dziewczyna jest niesympatyczna bardzo, czym sie wyróznia od pozostałej reszty.... Jedne odcinki sa swietne, zdarzaja sie tez gorsze, ze za bardzo juz wpadaja w błazenade, ale i tak jestem pod wrazeniem, ze az tyle tego zrobili i pomysły nadal są. Wole ten serial sto razy od innych gówien typu Klan, Daleko od noszy, itp. Aktorzy graja swietnie, i sa przede wszystkim przesympatyczni, strasznie nie lubie jak w wielu serialach dają same Barbie Czy Keny bez zdolnosci zadnych, jak np. w tym nowym o ratownikach medycznych

Gość Vavel
Ja nie mówię że ten serial, jest tylko o patologi w rodzinie. On taki był na początku. a potem bardzo ewoluował odcinki moje ulubione z około 2005 r. miały swoje przesłanie nawet. Ale przyznaj że na początku, serial miał ukazywać trochę patologi, życie w blokowisku, młodzież bez przyszłości. Taki był na początku i taki nas śmieszył A dzisiaj? Błazenada jak powiedziałeś humor na siłe w wykonaniu Jolasi mnie dobija. Moim zdaniem gra akotrska pogorszyła się znacznie, weś sobie odcinki te starsze a te aktualne. Fabuła kiedyś to się działo, ferdek robił interesy, miał pomysły, wyzywał się z paździochem, teraz tylko je i leży. W dodatku denerwuje mnie że oni ciągle wciskają wątek koscioła i księży, tego jest za dużo .

Gość gość
poziom humoru jest żaden, zresztą pokażcie mi zabawny Polski serial? Ranczo 1 2 3 i 4 sezon. teraz totalne scine fiction. a od czasów rancza nakręcono jakiś serial zabawny?

Gość gość
to fakt ja nie pamiętam zeby od 10 lat kiedy zaczęto kręcić Ranczo. Powstało coś zabawnego. No bo chyba mi nie powiecie że serial Ukrainki był zabawny

Gość gość
Fakt, ze ja ten serial oglądałam wyrywkowo, i teraz nadrabiam, wole stare odcinki, ale głównie przez te durna Jolasie, czy jak jej tam. Powinni koniecznie te postac wywalic. Ale dla mnie Kiepscy nie maja nic wspólnego z patologia, oni sa Kiepscy po prostu, cierpienia niemniej w tej rodzinie nie widze, bo patologia znacza cierpienie, a to b szczesliwa rodzina ci kiepscy. Do serialu trzeba podchodzic z dystansem, a ludziom w Polsce czesto tego brakuje