Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opuchnięte dziaslo po wyrywaniu zeba pomocy

Polecane posty

Gość gość

Wiem,ze to nie jest odpowiednie forum, ale jest tu dużo doświadczonych mam, dlatego liczę na pomoc... Wczoraj ok 20ste miałam usunięty zab, dokładnie górną 5. Miałam w bardzo złym stanie korzeń, dlatego chirurg bardzo się męczył z usuwaniem korzenia, bolało jak diabli, mam też założone szwy na dziasle. Nie boli mnie nic, nie muszę brać przecowbolwego, ale mam dość mocno spuchniete dziaslo i odrobinkę policzka z zewnątrz. Czy to normalne , ze mam takie opuchnięte dziaslo? Czy powinnam się martwić? Mój dentysta przyjmuje dopiero w piatek...

Gość gość
Moim zdaniem opuchlizna po wyrwaniu jest całkiem normalna. Jeśli Cię dziąsło nie boli to wszystko jest ok:) Może przyłóż zimny kompres do policzka,powinno pomóc.

Gość gość
jak się niepokoi człowiek taką sprawą to zawsze lepiej jednak skonsultowac się z lekarzem, ja kiedyś poszłam do niesprawdzonego dentysty i już na drugi dzień stawiłam się bólem u mojej Pani doktor Krystyny Domagały, zrobila szybciutko prześwietlenie w gabinecie i po godzinie po bólu nie było śladu

Gość gość
zupełnie normalne. Ciesz się że nie boli a jak zacznie to wiedz że to też normalne. Nie masz co panikować.

Gość dfeujfn
Lód i odpowiednie okłady to podstawa. Ja przerabiałam to jak powiedziano mi że muszę powyrywać zęby by były równe, jednak jak trafiłam do dr Iwony Gnach-Olejniczak to się skończyło usuwanie. Żałuję, iż słuchałam innych "specjalistów", bo można było wyprostować zęby bez usuwania ich.

Gość gość
Hej.Jestem po piątkowym usunięciu górnej 4 konkretnie korzenia,nie wiem jak bylo z opuchlizna gdyż bylam opuchnięta i zaropiała przed wyrwaniem.Mnie również nie boli ropa zeszła opuchlizna równie.Nie płucze niczym bo się boje o skrzep natomiast smaruje elugelem i uważam,ze dzieki niemu moje dziąsło szybko się obkurczyło.Poczytaj na stronkach elugel-polecam