Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Juz nigdy nie wypije kawy wieczorem

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj się duzo uczyłam ( jutro mam egzamin) no i wypiłam ze trzy kawy, jedna przedpołudniem , druga popoludniu, a trzecia juz pod wieczór. I to był błąd :O Nie mogłam " dzieki temu" spać do 4 rano, wiec sie cos tam jeszcze uczyłam zeby nie marnować czasu, ale tez marnie mi to szło ;) Takze to bzdury, ze kawe mozna pic o kazdej porze...

Gość gość
ja raz wypilam po 15 kawe siekiere, tigera, wzielam 3magnezy, zjadlam dwa duze snickersy i efekt byl jak po amfetaminie :D puls mialam ze 150, milion mysli przelatywalo jak torpedy przez moj leb i o snie nie bylo mowy

Gość gość
Ja tez wypilam wczoraj 3, ostatnia o 18.30, a o 22 juz spalam bez problemu :P

Gość gość
Kawa zawiera kofeine,która działa na nasz organizm pobudzająco. Picie kawy o tak późnej porze nie powinno mieć miejsca,pijąc ją wieczorem tylko pobudziłaś swój organizm do "życia" gdy w tym czasie powinien nabierać siły i zregenerować się. Nie pij następnym razem kawy na wieczór to taka rada,zniszczysz sobie organizm.

Gość gość
09:12- no tak, ale ja nie pijam kawy na codzien i nie jestem przyzwyczajona, moze dlatego :O Przeczytałam w necie, ze można kawy pić nawet do 5 dziennie, no i ładnie na tym wyszłam :P Dzisiaj wypije jedna i to przed południem i kobiec . Co prawda fajnie sie po tym uczy, ale noc przed egzaminem chcialabym sie troche wyspac

Gość gość
ja wypiłam o 20 i o 23 ,30 spałam ,a piję kawę mocną parzoną. To zależy od człowieka,mój braciak np ma po kawie 12 h bezsenności. Na mnie natomiast działają red bule ,ale red bule ,nie tidery i inne zamienniki

Gość gość
No zalezy, mnie wczoraj te 3 kawy niezle dały w kość :P Dobrze, ze w ogole usnełam bo bym dzisiaj sie nic nie nauczyła, w nocy to mi kiepsko szło ze zmeczenia, a jednoczesnie choc byłam juz zmeczona nie moglam zasnac :P No zarąbiście było szczegolnie, ze chcialam sie na dzisiaj wyspac zeby sie uczyc dalej... Niefajnie jest jak czujesz, ze musisz zasnac, a nie mozesz

Gość gość
Ja tez nie moge pic duzo kawy

Gość gość
Ja wczoraj wypilam dwie(zawsze pije jedna rano tylko) i malo nie zemdlalam tak mi bylo niedobrze pozniej ze juz dzis ani jednej nie wypije no moze pozniej jedna mala slaba

Gość gość
ja wypije jedna słaba dzisiaj rano i na tym koniec, choc faktycznie lepiej sie po tym mysli, ale za to nie mozna spac :O A co mi po tym jak dzisiaj bede sie uczyła cały dzien i nos jak jutro bym mogla nic nie czaic ze zmeczenia... U mnie to tak dziala, ze musze byc choc troche wyspana bo inaczej dupa nawet z tego co czytałam, moze mi sie np wszystko wymieszac

Gość gość
No nie pij wiecej jak jedna bo jak bedziesz zmeczona to nic z tego egzaminu nie bedzie jak sie jest wypoczetym to lepiej sie wiedze przyswaja

Gość Turkuć
Niezależnie ile pobudzaczy wypije to i tak będę zmęczony. Od kawy jestem bardziej rozkojarzony i słabo mi nauka idzie. Pozostaje mi tylko się wysypiać.

Gość gość
zależy jeszcze jakie kawy pijecie, bo te sypane czarne, rzeczywiście stawiają na nogi i zbyt późne wypicie jej kończy się bezsennością, tymbardziej jak ktoś sypie 3 łyżeczki, ale te wszystkie rozpuszczalne albo piaskowe typu creme są już dużo słabsze i ja czasami wypije na dwie godziny przed snem i śpie i zasypiam normalnie, a te wszystkie w saszaetkach typu 3w1 to już w ogóle z kawą nie mają nic wspólnego, można wypić ich 20 dziennie i efekt żaden poza dodatkowymi kilogramami bo są mega kaloryczne

Gość gość
Nie , to była zwykła kawa rozpuszczalna Nescore się nazywa, ale mimo tego na mnie zadziałała aż za bardzo, ja tam nie jestem przyzwyczajona do picia kawy i nawet slaba na mnie działa , moze dlatego... pewnie sa tacy co moga wypic 10 mocnych kaw i zasną

Gość gość
nescore to przecież zbożowa jest , i ona też tak pobudza?

Ja piję kawę na co dzień. Ostatnią czasami o 22.00 i nic mi nie jest, mogę iść spać jak dziecko. Może spróbuj czegoś łagodnego jak na przykład Jacobs Kronung http://www.sklepkawa.pl/pl/p/Jacobs-Kronung-Crema-Senseo-Pads-26-szt./394 . Dodaj więcej mleka i może wtedy nie będzie tak cię pobudzać. No i może nie pij późno tych kaw tylko max do 16.00.