Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy szczepiłyście niemolaki przeciw pneumokom i meingokokom?

Polecane posty

Gość gość
Ja szczepiłam dziecko przeciwko pneumokokom, ale też ze względu na wcześniactwo. Ponadto córeczka nie dostała tej najlepszej szczepionki PCV13 tylko PCV10, co mnie trochę oburzyło. W każdym razie następne dziecko zaszczepię tak czy siak, właśnie tym lepszym preparatem.

Gość gość
Ja nie szczepiłam, ponieważ mnie nie stać. To bardzo droga szczepionka, a ja mam bliźniaki i nie mogę sobie na nią pozwolić, bo to będzie wydatek ponad 2 tys. zł... :( gdyby była darmowa, nie wahałabym się wcale.

Gość gość
ja szczepilam na pneumo i nie zaluje na meningo zaszczepie jak bedzie szla do przedszkola

Gość gość
Teraz już nikt nie będzie miał wyboru, bo szczepienia przeciwko pneumokokom będą w kalendarzu szczepień obowiązkowych http://szczepimy.com.pl/to-juz-pewne-szczepienia-przeciwko-pneumokokom-beda-finansowane/. Z jednej strony dobrze, bo te szczepienia były naprawdę sporym kosztem dla nas, rodziców ale z drugiej ... to my sami decydowaliśmy: zaszczepić czy nie.

Gość gość
Ja jeszcze nie szczepiłam, myślałam, że załapię się z dzieckiem już na te finansowane ale okazuje się, że szczepienia przeciwko pneumokokom będą finansowane ale dla dzieci, które mają się dopiero urodzić od stycznia 2017 r. Trochę szkoda, no bo czym moje dziecko z rocznika 2016 jest gorsze od tego z 2017? No ale pieniadze myszą się na to znaleźć i się znajdą.