Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam roczniakow

Polecane posty

Gość gość

czy dajecie im sklepowa szynke?Nigdy nie czytalam skladow ale jak zobaszylam co jest w tym to az zdebialam i sie zastanawiam czy wy to dzieciom dajecie i czym zastapic?(bez zlosliwosci)

Gość gość
sama kup schab i upiecz, nic trudnego. Albo kup takie, które mają ponad 97% miesa, są drogie, ale warto.

Gość gość
ja też piekę sama żadna filozofia spróbuj!masa jest przepisów trochę czosnku majeranku, sól i schab.

Gość gość
bez zlosliwosci. Szynkami ze sklapu sie brzydze, bo wiem, co jest w srodku. Nie jest to 100% miesa, chyba, ze kupisz w sklepie eko taka szynke po 80-100 zł za kilo, to juz sa wieksze szanse, ze szynka jest ok. Po drugie schanu sie nie piecze tylko gotuje zamarynowanego, bo upieczony jest suchy jak wior, a po kilku dniach twardy i niesmaczny. Nie kupuj dla dziecka tego, lepiej sama ugotuj , zamarynuj w majeranku, wiadomo bez soli i bedziesz miec

Gość gość
ja ktoś nie umie piec, to mu wychodzi suchy, autorko możesz piec/gotować schab/kurczaka/indyka/szynkę z ziołami albo faszerowane warzywami, pomyśl trochę, a na pewno znajdziesz przynajmniej kilka pomysłów

Gość gość
Kup surową szynkę. Poszukaj przepisu na gotowaną szynkę do chleba i zrób sama. te przepisy nie są trudne, a szynka smakuje dobrze. dziecko nie będzie prosiło się o inną, bo smaku kupionej jeszcze nie zna. Ale tak jak piszę, zrobione samodzielnie, gtowane, sa bardzo smaczne. Ja używam soli i daję normalnie dziecku, bo jemy ją wszyscy. Poza tym trochę soli w organiźmie też jest potrzebne, bo sól zatrzymuje wodę. Nie popadajmy w paranoję.