Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od kiedy soczki w kartonikach

Polecane posty

Gość gość

Witam, od jakiego wieku może dziecko pić soczek z kartonika?

Gość gość
ale po co, skoro tam jest sam cukier? nie jestem eko maniaczką, ale są lepsze alternatywy

Gość gość
a po co? Nigdy takich soczków. To już lepiej dziecku kompot zrobić. Też nie jestem eko maniaczką ale sama nie piję gazowanego i z kartonu i dziecku też nie daję, masa cukru i konserwantów

Gość gość
ha ha w sieci wszyscy tacy eko a w rzeczywistości, cola, fast foody i inne śmieci w diecie...

Gość gość
Ja sama piję czasem soki z kartonu (nie nektary czy napoje, tylko soki), ale ogólnie posiadanie dziecka to dobry bodziec by ograniczyć gotowce. A dziecku jakby miało 1,5-2lata bym czasem mogła dać, ale raczej starałabym się przyzwyczajac do herbat, kompotów itp - bo jak w dzieciństwie dziecko się nauczy to potem w dorosłości ma łatwiej jeśli idzie o dobre nawyki

takie soczki to raczej powinny pojawiać się w diecie " od święta" i pamiętaj, że taki soczek powinien być traktowany jak posiłek, bo zapycha mały brzuch i objadu juz potem nie zje. Lepiej uczyć herbat, wody z cytryną, kompotów. A jak już nie chce ci sie czy nie masz pomysłu to rozcieńczaj z wodą takie soki.

Gość gość
Ludzie ona pyta "od kiedy"a nie czy "można to dziecku podać". Mój nick ok 1,5roku

A my ją próbujemy przekonać, zeby wcale nie dawała bo to gooowno szkodzi!!!