Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie soki podawać półrocznemu niemowlęciu?

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie. Jest karmiony mm i dwa posiłki - raz warzywa i raz owoce.

Gość gość
I git

Gość gość
Ja daję do picia wodę. Moja nie chce soków

Gość gość
Wode

Soki to zbędny cukier. Witamin itd ma dość w jedzeniu. Podawaj wodę, a jeśli nie bedzie chciało to herbatki dla dzieci.

Gość gość
Ja bym była zadowolona, gdyby mój wolał wodę od soków. I jest to możliwy scenariusz, bo jak na razie woli zdecydowanie warzywa a na owoce trochę kręci nosem. Na razie lubi tylko gruszkę i śliwkę węgierkę. Jabłko muszę mu przemycać 1:1 z ww. Ma 5,5m. Jest na piersi, więc wodę dostaje głównie na 2 łyczki w celach nie tyle napojenia co treningu kubeczkowego. Soczków jeszcze nie dostawał, ale mam nadzieję, że będzie pił je czasem zamiast owocu, ale że nie będzie ich wolał od wody czy herbatki. W końcu to owoce, za którymi jakoś nie szaleje. Autorko, jeśli podajesz soczek, to ja bym w ten dzień wyeliminowała owoc jako posiłek. A jakie soczki? Czytaj składy. Jeśli znajdziesz w nich cokolwiek poza owocami, nie kupuj. Broń boziu jakieś słodzone, bo jak maluchowi wyjdą zęby, to łatwiej o psucie. Ja spojrzałam na je soczki, które kupiłam na zaś. W składzie soki owocowe i wit.C. Sok z bananem rozcieńczony wodą. Wydaje mi się ok. Jeden minus, to że sok jabłkowy jest z soku zagęszczonego, więc już wartości odżywcze ma o wiele niższe niż przetarte jabłuszko. Ja mam w planie kupno sokowirówki,

Wiesz co, sprawdź soczki dla dzieci firmy RokoFun - z tego co widziałam, są one wytwarzane z naturalnych składników, nie mają w sobie białego cukru a na dodatek mają w sobie wysoką zawartość witamin, także myślę, że soki będą jak najbardziej odpowiednie dla Twoich maluchów.

Gość gość
Ja wyciskam jabłko, gruszkę, marchewkę ( czasem razem czasem oddzielnie) i rozrabiampol na pol z woda.

Gość gość
Żadnych!

Gość gość
Atsam dziś WYPPPPPPPPPPPPPIERDALAJ z tym góoownem, kuuurvvo reklamowa!!!! :o :o :o

Gość gość
Mój dwulatek namiętnie pije wodę. Nie podawałam mu soczkow, więc nie za bardzo mu smakują. Zdarzy się,że ktoś przyniesie soczek ale jego bardziej interesuje opakowanie lub sposób picia np. Picie ze słomki tego soczku, ale po dwóch łykach mu nie smakuje i dalej pije wode więc soków i innych slodzonych napojów nie podaje