Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NIE MIAŁAM ZDJĘCIA do CV czy mam

Polecane posty

Gość gość

Szansę? Wysłałam samo CV , prosili tylko o CV z klauzula, o zdjęciu nic nie było. Martwię się bardzo, bo to ogromna szansa dostać pracę w mojej małej miescince;-( a ja po prostu nie mam żadnego zdjęcia i wysłałam tak....

Gość gość
Nie prosili o CV z fotką więc luz

Gość gość
Szansa zawsze jest, tym się nie przejmuj :) Ale rada na przyszłość - dołącz zdjęcie do swojego cv - może masz zdjęcie legitymacyjne, dyplomowe, do dowodu? Takie CV mają większą szansę na zauważenie - wiem, bo sama przeglądam CV w naszym biurze.

Gość gość
A może wysłać drugie CV juz ze zdjęciem?

Gość gość
Nie, już bym drugiego CV do tej samej firmy nie wysyłała.

Gość gość
Spoczko jak nie było dopisku o zdjęciu to znaczy, że bez jest tak samo ważne:)

Gość gość
Bez tak samo ważne, ale jednak miła facjata zwiększa szanse. Bez zdjęcia, to kupowanie kota w worku, a ze zdjęcia można ocenić, czy ktoś wygląda przyjemnie, czy nie. Nie ma co, rekruterzy oceniają również wygląd i jeśli są 2 osoby o podobnych kwalifikacjach, jedna ładna a druga brzydka, to wiadomo, która dostanie pracę. Inna sprawa, że to jest ważne tylko w pracy, gdzie masz bezpośredni kontakt z kontrahentem/klientem. Jeśli aplikujesz na stanowisko, na którym i tak żaden klient cię nie ogląda, to Twój wygląd i to, czy wysłałaś w ogóle zdjęcie, nie ma najmniejszego znaczenia. Jeśli nie dostaniesz tej pracy, to do następnej firmy wyślij CV ze zdjęciem. Na pewno masz w mieście jakiegoś fotografa, który robi ładne zdjęcie. Myślę, że takie typowo jak wyjęte z prawa jazdy to kiepski pomysł. Zdjęcie powinno przykuwać uwagę, być ładne i w pewien sposób ciekawe.

Gość gość
Taaa Ja jak zaniosłam do Job Center w Anglii Cv to mi powiedziano po co to zdjęcie liczy się doświadczenie i to jest tutaj nie mile widziane.

Gość gość
gość wczoraj Bez tak samo ważne, ale jednak miła facjata zwiększa szanse. Bez zdjęcia, to kupowanie kota w worku, a ze zdjęcia można ocenić, czy ktoś wygląda przyjemnie, czy nie. Nie ma co, rekruterzy oceniają również wygląd i jeśli są 2 osoby o podobnych kwalifikacjach, jedna ładna a druga brzydka, to wiadomo, która dostanie pracę. Inna sprawa, że to jest ważne tylko w pracy, gdzie masz bezpośredni kontakt z kontrahentem/klientem. Jeśli aplikujesz na stanowisko, na którym i tak żaden klient cię nie ogląda, to Twój wygląd i to, czy wysłałaś w ogóle zdjęcie, nie ma najmniejszego znaczenia. Jeśli nie dostaniesz tej pracy, to do następnej firmy wyślij CV ze zdjęciem. Na pewno masz w mieście jakiegoś fotografa, który robi ładne zdjęcie. Myślę, że takie typowo jak wyjęte z prawa jazdy to kiepski pomysł. Zdjęcie powinno przykuwać uwagę, być ładne i w pewien sposób ciekawe. x co ty p********z, jaki kot w worku? zatrudniam ludzi do pracy, dostałam od rekruterki 5 cv i na żadnym nie było zdjęcia, w żadnym nie było adresu, 2 osoby podały swoją datę urodzenia. ja patrzę przede wszystkim na przebieg pracy zawodowej i to mi zapada w pamięci, a nie czyjaś twarz. rekruter podobnie - nawet nie patrzy na zdjęcie, bo nie ma na to czasu, skoro ma "przeskanować" wzrokiem kilkadziesiąt czy kilkaset cv.

Gość gość
J/w wysylalam CV bez fotki bo nie miałam żadnej i odzywali się normalnie:)