Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Objawy owulacji a tabletki

Polecane posty

Gość gość

Od około roku biore tabletki antykoncepcyjne vibin mini. Zawsze tydzień po krwawienia mam ochotę na sex, ból w podbrzuszu i dużo śluzu wraz z białymi gęstymi glutami trwa to mniej więcej tydzień. Potem są suche dni, brak ochoty na sex, często grzybica no i w końcu krwawienie. Czemu mam objawy owulacji przy tabletkach?

Gość gość
Ja nie ufam tabletkom! Bylam u ginekologa miesiac temu i co sie okazalo?! W ten sam dzien mialam pecherzyk owulacyjny gotowy do pekniecia !!! Ginekolog twierdzil ze niektore kobiety maja tak ze im sie tabletki nie wchlaniaja...

Gość gość
Co Ty mówisz! Nie mogę być w ciazy...

Gość gość
Najlepiej zrob test i bedzie wszystko jasne

Gość gość
jak tabletkom nie mozna ufac , to jakie zabezpieczenie ?

Gość gość
Jezeli masz regularne cykle to prowadz kalendarzyk

Gość gość
Po pierwsze - dlaczego nie wrócilas do ginekologa, skoro podejrzewałaś, że nadal masz owulację? Po drugie - dlaczego nie wykonałaś testu ciążowego? Po trzecie - czy przyjmowałaś pigułki regularnie, bez spóźnień? Po czwarte - jak to - miałaś regularnie grzybicę, która była elementem cyklu??? Po krwawieniu przechodziła? By wrócić po "owulacji"(używam cudzysłowia, bo nie jestem przekonana, czy faktycznie Twoje pigułki nie zatrzymały owulacji. Tak się może i zdarza, ale...jednej na milion)? A skoro byla to grzybica, to wracam do pytania nr 1 - dlatego nie poszłaś do lekarza?

Gość gość
podczas brania tabletek to jedynie lekarz na monitoringu może stwierdzić owulację. Żadne, powtarzam ŻADNE naturalne metody wyznaczania owulacji nie są wiarygodne. Ani śluz, ani bóle jajnikowe, ani testy owulacyjne. chyba najbardziej mogłaby być temperatura ale ta tez często jest zakłócana przy tabletkach więc tez nie jest pewnikiem. Jeśli masz podejrzenie że mimo tabletek masz owulację to zrób sobie monitoring cyklu i sprawdź czy faktycznie tak jest, a nie sugeruj się objawami. Z drugiej strony tabletki obecnej generacji dopuszczają możliwość owulacji w około 5 % przypadków (nie wiem czy ten procent to aktualny bo czytałam to parę lat temu). W każdym razie kiedyś były tabletki które wogóle nie dopuszczały do owulacji, ale miały fatalne skutki uboczne i teraz tabletki maja mniej hormonów i czasami dopuszczają do owulacji ale dodatkowo zagęszczają śluz, spowalniają jajowody i powodują że endometrium jest cieńsze. Tak więc nawet jak ta owulacja występuje to nie znaczy że tabletka nie działa. Ja tam nie jestem fanka tabletek bo jak miałabym się zastanawiać czy działa czy nie działa to bym chyba osiwiała.

Gość gość
1.ide za tydzień 2.wykonuje co miesiąc 3.regularnie 4.żadne leki mi nie pomagają