Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szefowa mnie zwolniła bo podobałam się facetom w pracy

Polecane posty

Gość gość

i klientom, zawistne baby w Polsce są straszne :O

Gość gość
Mnie sie ciągle czepiala bo do mnie podchodzili koledzy, to było naprawdę zabawne ;P

Gość gość
no niestety... nic nie poradzisz, u mnie w pracy jest to samo. początkowo nie wiedziałam czemu mnie nie lubia, a z czasem zrozumiałam, przez atrakcyjność! w dodatku druga ladna kolezanka miała podobny problem, tylko ma mocny charakter i nie daje sobie w kasze dmuchac. jaki podala argument w zwolnieniu? to jest nielegalne

Gość gość
jestem komunikatywna i jako handlowiec nawiązuję ze wszystkimi dobre kontakty.Mam nie ukrywam powodzenie, koledzy przychodzili do mnie w sprawie załatwiania różnych spraw.Klienci przyjeżdżali do mnie do biura i ta zołza była tak zła że patrzyła na mnie jakby chciała mnie udusić.Zaczęła się odchudzać bo jest otyła. To naprawdę jest niesprawiedliwe że zwolniła mnie tylko dlatego że jestem atrakcyjna i zjednuje sobie ludzi.Już nie wiem jaką trzeba być żeby gdzieś pracować, mam szukać szefa faceta ? :O

Gość gość
tak, poszukaj szefa faceta, ale też uważaj na gejów, bo oni potrafią być tak samo wredni jak kobiety, a nawet bardziej! nie mówię, że każdy, ale wielu tak.

Gość gość
i to mi pozostało, będę szukać teraz pracy gdzie szefem jest FACET. Nie dlatego że chce kogos podrywać tylko po prostu faceci nie są tacy emocjonalni, są bardziej praktyczni i łatwiej się dogadać. Nigdy nie lubię klasyfikować ludzi pod wzg płci ale niestety jestem zmuszona do tego , nie mogę tracic czasu i energii i że kiedys zawistna szefowa postanowi mnie zwolnić.

Gość gość
Sorry, ale faceci tez sa emocjonalni, tylko w druga strone ja jak nie szefowa zawistna, to szefunio strzelajacy teksty podchodzace pod molestowanie seksualne - slowne ;P

Gość gość
Nie jestem taką sierotką Marysią że jakiś facet będzie mną poniewierał bo potrafię odbić piłeczkę i nie milczę.Zawsze wiem, co powiedzieć.

Gość gość
Ale piep.... jakbys byla dobrym handlowcem to by cie nie Wywalila.Pewnie mialas slabe wyniki zamiast pracowac to po katach flirtowas i nara.A ze jestes wciekla ze stracilas prace przez wlasna glupote to wymyslilas sobie gadke o tym jaka to ty ladna nie jestes. Pfff ta jasne taka ladna jak i 99% na kafe.do roboty sie wez a nie

Gość gość
No to kobiecie nie potrafisz sie postawic?

Gość gość
gdyby nie faceci w pracy to już bym się załamała - mam same zawistne dziewuchy ( byłam dla nich miła, a one mnie nienawidziły od początku!)

Gość gość
a co mogłam zrobić jak ona mi zarzucała że klienci są w biurze obsługiwani a nie powinno tak być bo jakby każdy chciał takich specjalnych warunków to oni by się nie wyrobili i o to miała pretensje.teraz sa takie czasy że klient nasz Pan i to oni przynosza nam pieniądze.Niestety ona mnie za to krytykowała i szukała pretekstu żeby wywalić.Nie twierdzę że jestem piękna, ładna itd nie jestem żadną miss , nie przeżywaj ty wyżej.Po prostu podobam się facetom , jestem uśmiechnięta, mam ładną figurę, elegancka ale mam też wady .Szefowa zazdrosna i zawistna nie mogła ścierpieć tego, gnębiła mnie.

Gość gość
Ja nie przezywam tylko ty jak juz

Gość gość
no to to zgłoś, sprawdza to i jesli okaze sie ze zwolnila cie ze wzgledu na wyglad to cie znow przyjma lub dostanie odszkodowanie, a jak sie okaze ze to z twojej winy to zobaczysz ze sobie wmowilas ten "powód" do wywalenia

Gość gość
szefowa....twoja 'szefowa' w firmie handlowej, jest zaledwie pionkiem, nad soba ma swojego szefa i wyzej jeszcze jednego...gdybys byla tak swietnym handlowcem, jak ci sie wydaje to nie wywalilaby cie, bo sama ponioslaby tego konsekwencje, wiec moze nie tylko zle oceniasz swoje umiejetnosci zawodowe, ale i urode?

Gość gość
gdzie mam to zgłosić ? chora jesteś ? Tu nie Ameryka, to Polska. Założenie sprawy cywilnej to ogromne koszty i sprawa na lata, chyba masz 14 lat że przejawiasz taka niewiedzę i ignorancję.

Gość gość
żadnych konsekwencji nie poniesie bo przecież klientów ze sobą firmie nie zabiorę, ona może zrobić co chce bo jest najbliżej handlowców.

Gość gość
może wnieść skargę na pracodawcę do okręgowego inspektora pracy albo dochodzić swoich roszczeń na drodze sądowej - za to sie nie płaci

Gość gość
Ahahahaha autorka to kretynka tak jak myslalam :D Sa odpowiednie instytucje i wcale nie trzeba placic za "zalozenie sprawy" jesli sie ma dowody na to ze zwolnienie bylo bez podstawne.Ale ty nie masz takich dowodow bo myslalas ze jestes taka super swietna bo koledzy sprawy przychodza do ciebie zalatwiac.Skoro firma nie zakladala przyjmowania klientow w biurze to sie bylo dostosowac dontego anie myslalas ze taka jestes z******ta ze ci wszystko wolno.ciekawe czy teraz koledzy beda sie do ciebie odzywac hahaha watpie.

Gość gość
glupi jesteście, ja tez miałam problemy w pracy i balam się zglosic gdziekolwiek, na szczęście jestem otwarta, pogadałam z paroma osobami, okazało się, ze kierowniczka była problematyczna, wywalili ją, ale to ktoś wyslal na nią anonimy plus dowody nieprofesjoanlizmy, sama się balam to zrobić, wiec autorko, może znajdz sojusznika?

Gość gość
21:33 NIBY jak ona ma znaleźć dowody? to chore by znajdować dowody swojej niewinności, firma straci, bo nie będzie mieć dobrego pracownika, u mnie jest duza rotacja, ale kierowniczka traci sporą część premii gdy ktoś odchodzi, bo zatrudnienie i wdrożenie nowej osoby generuje też koszt

Gość gość
skoro ponosi koszty to by niewywalala dobrego pracownika to chyba oczywiste. moja babcia byla dyrektorka i tez miala tam kobiete taka och ach, co nic nie robiła a jak juz to byle jak albo źle, denerwowala sie bo zamiast pracować to flirtowała, w końcu ją wywaliła, ona wniosła sprawe do sądu z tego samego "powodu", że niby ze względu na wyglad ją wywalila, babcia pokazała wyniki i godziny jej pracy (czesto robila sobie przerwy na podrywy) no i babcia wygrala sprawe

Gość gość
ta moja była szefowa ogólnie jest przez wszystkich nielubiana.jest antypatyczna, złośliwa, pamiętliwa, obraża się za byle co nawet gdy nie masz złych intencji i coś powiesz to ona doszuka się jakiegoś spisku i sie obraża na ciebie albo spiskuje przeciwko tobie.Ludzie jej nie znoszą, facetom oczywiście też sie nie podoba, jest wielka, otyła, ma okrągłą gębę i robi się czerwona ze złości i poci.Taka jest niestety prawda.Ona zaczepia facetów w firmie ale żaden nie chce z nią rozmawiać albo z grzeczności stoi i słucha ale zaraz ucieka "bo ma obowiązki" Sama jednemu sugerowała spotkanie przy drinku i facet się zmył.Później pracownicy śmiali się z tego przez długi czas. Ona nie mogła znieść że ludzie umawiają się ze mną na imprezy, że jestem zapraszana, że przychodzą do mnie i mnie zwolniła bo tak naprawdę zawsze na każdego można znaleźć haka, wystarczy chcieć.jeśli ktos tego nie rozumie tzn że nie wie jak wygląda praca w biurze.

Gość gość
jest szefowa wiec ma wiecej obowiazkow wiec jedna nie uwaga i wszystko sie p******i, musi uwazac, wysokie stanowisko to nie miejsce na zabawe, szef nie zawsze moze byc mily bo potem pracownicy go olewaja i nie traktuja powaznie,a to ze zaprosila faceta i nie wyszlo to przeciez sie na niego nie zemscila a powinna skoro ciebie wywalila to i jego powinna skoro nie chcial sie z nia umówić patrzac na twoj tok myslenia nie wykonywalas jej zadan to cie zwolnili ale nie ona ale ci wyzej, miales dokladnie powiedziane co mialas robic a robilas co innego wiec czego sie spodziewalas? ze beda cie po rekach calowac?

Gość gość
akurat nie mogła wywalić tego faceta bo nie był z naszego działu więc po co się mądrujesz jak nie znasz sytuacji ? i jesteś tak przeświadczona o jej słuszności ? wyniki zawsze miałam dobre i dlatego mnie trzymały więc szukała jakiś innych powodów i zawsze się znajdą .Myślisz że szefowa nie ma żadnego wpływu i jak pracownik jest dobry to nie ma mozliwości zwolnienia ? mało wiesz o zyciu jeszcze.

Gość gość
wy/p/i/e/r/d/o/lili cie bo nie robiłaś tego co trzeba!!! x a co mogłam zrobić jak ona mi zarzucała że klienci są w biurze obsługiwani a nie powinno tak być bo jakby każdy chciał takich specjalnych warunków to oni by się nie wyrobili i o to miała pretensje x powiedziala ci ze sie nie wyrabiaja a przez to sa ponoszone koszty a ty jak taka glupia byłaś i sie nie słuchałaś to cie wywalili, gdybyś postepowala zgodnie z zaleceniami, obowiazkami to bys dalej pracowala i nie wmawiaj sobie ze to przez urode bo to za zle wykonywanie pracy, przez ciebie poniesli straty !

Gość gość
nikt nie poniósł strat bo weszły pieniądze, jakie straty miały wynikać bo nie za bardzo rozumiem ? zrobienie kawy klientowi ? śmieszne

Gość gość
zresztą wszyscy współpracownicy z działu mówią że wypadłam bo jestem kobietą, potwierdzili to.Może nie powiedzieli że za urodę tylko ogólnie jako że jestem kobietą.

Gość gość
przykre to jest niestety i nagminne w naszym kraju. u mnie jest to samo, tyle plus ze raczej nikt mnie nie zwolni ale czasami mam dosc dziewczyn które nienawidza nie wiadomo za co,i facetów ktorzy dostaja kosza i jedni potrafia sie zachowac a inni niestety nie. trzymam sie tylko tego, ze wiem ze wszystko do nich wroci

Gość gość
Czy aby na pewno twoj wyglad byl powodem zwolnienia? Mysle ze firma nie pozbylaby sie tak wartosciowego pracownika, bez wzgledu na wyglad