Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak powiedzieć o tym chlopakowi?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam prawie 17 lat, mam chlopaka od ponad 8 miesiecy. Znamy się jak na owy czas bardzo dobrze, jest nam ze sobą super, idealnie sie dogadujemy, wszystko jest w jak najlepszym porządku.Straciłam z nim dziewictwo. Było bardzo przyjemnie, bezpiecznie, bardzo mu ufam. Nie boję się tego, że mnie zostawi, bo wiem jakim uczuciem mnie darzy. Jednak boję się dalej współżyć, boję sie konsekwencji, niechcianej ciąży. Rodzice chyba by mnie wyrzucili, a mojego chlopaka powiesili, mimo tego, że baaaardzo, ale to bardzo go lubią. Jak mu o tym powiedzieć, zeby go nie urazić? Jest mi z nim dobrze, ale dopiero teraz zrozumialam, ze to jeszcze nie czas. Po prostu nie dojrzałam do tego psychicznie, po "kilku razach" mam wrazenie ze jestem w ciąży, denerwuję się bardzo, co odbija się na moich bliskich. Liczę na pomoc, nie wiem co mu powiedzieć. :(

Gość gość
Po prostu powiedz mu, że źle się z tym czujesz, niekomfortowo i nie chcesz na razie, normalny chłopak musi zrozumieć, chyba że to roohacz pospolity i tylko na doope patrzy.

Gość gość
po prostu zabezpiecz się dziecko...

Gość gość
ginekolog przepisze ci tabletki i spokojna głowa...

Gość gość
tabletki są bardzo niezdrowe, ja miałam różne powikłania

Gość gość
mam problemy z tarczycą, ogolnie non stop coś ze mną nie tak, więc nie będą dla mnie dobrym rozwiązaniem :(

Albo powiedz mu to tak jak nam powiedziałaś. Mówisz jakbyś nie tylko przejmowała się ciążą, ale też jakbyś nie była jeszcze gotowa na samo współżycie. Coś mi się wydaje, że nie masz z tego takiej frajdy jak on czy takiej o której wszyscy naokoło mówią i jest ci z tym źle. Ale to inny temat. Tak czy siak. Jeśli chcesz się czuć komfortowo i bezpiecznie idź do gina po tabletki i dodatkowo używajcie tradycyjnej gumki - milion procent, że nie zajdziesz w ciąże ;)

Gość gość
powiedz najprosciej, jesli nie zozumie kopnij w dupsko

Gość gość
17 lat to zdecydowanie za wcześnie na seks, nie ma co się z tym spieszyć, masz całe życie przed sobą, a skoro on cię kocha, to powinien to zrozumieć i tyle.