Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćpomocy

Czy to objawy zbliżającego się porodu?

Polecane posty

Gość gośćpomocy

Witam,będzie długo i szczegółowo :) Na wstępie muszę zaznaczyć, że mieszkam w UK i jak każda ciężarna na wyspach, nie mam szans na konsultację z ginekologiem. Dlatego serdecznie proszę nie odsyłać mnie do takowego, bo jedynym moim wsparciem jest średnio doświadczona położna oraz Dr. Google. Mój starszy synek urodził się w 34 tygodniu ciąży,obyło się bez komplikacji ale lekarze nie znaleźli przyczyny. Ja sama też byłam wcześniakiem z 35 tygodnia. Teraz jestem w ciąży po raz drugi i właśnie przekroczyłam granicę 34/35 tygodnia. No i mam silne przeczucie, że przyjdzie mi urodzić lada dzień, ale nie mogę liczyć na żadną pomoc medyczną, dopóki poród faktycznie się nie rozpocznie. Po pierwsze: tydzień temu po zbadaniu mojego brzucha, położna oświadczyła, że główka dziecka jest już wstawiona w kanał rodny i to bardzo nisko. Nie zaskoczyło mnie to, bo już od jakiś dwóch tygodni mam trudności z chodzeniem i uczucie jakby główka dziecka miała mnie "tam" rozsadzić, tak silny napór czuję. Poza tym bardzo bolesne kłucie w dole brzucha, na wysokości kości łonowej. Najczęściej zdarza się kiedy chodzę ale coraz częściej czuję ten napór i kłucie nawet kiedy siedzę. No i standardowe twardnienie brzucha. Wyczytałam,że normą w 34 tygodniu jest 10 skurczy na dobę. Ja naliczyłam 10 skurczy w ciągu trzech godzin. Brzuch sztywnieje kiedy wstaję, chodzę, mam pełen pęcherz a nawet kiedy spokojnie leżę i nic nie robię. Bardzo nieprzyjemne uczucie. Zauważyłam też zwiększoną ilość białego, bardzo gęstego śluzu i ogólne opuchnięcie krocza. Chciałabym poznać opinie kobiet, które miały podobne symptomy i co to oznaczało. Przewertowałam miliony stron i jedyne czego się dowiedziałam to: " -wszystko ok, takie bóle są normalne w trzecim trymestrze" lub "- ojej, zaraz urodzisz, IP natychmiast!". Czyli nie dowiedziałam się niczego. Bardzo proszę o Wasze przykłady z życia wzięte. Pozdrawiam i dziękuję za cierpliwość w czytaniu :)

Gość gość
Wiesz co, autorko, ja takie objawy miałam od 34 tc a urodziłam w ostatnim dniu 37 tc i tuż przed porodem NIC nie zapowiadało że to właśnie teraz, nagle w nocy odeszły mi wody i już. Tak więc chyba niewiele Ci pomoglam ale życzę zdrówka i powodzenia! :)

Gość gośćpomocy
Dzięki za odpowiedź. Znam ten scenariusz i właśnie to przeraża mnie najbardziej! :) Identycznie było w poprzedniej ciąży. miałam praktycznie te same objawy jak teraz: kłucie, ciągnięcie, twardy brzuch. Niby to nic niespotykanego pod koniec ciąży ale nagle, niespodziewanie, w 34 tygodniu odeszły mi w nocy wody. Kilka godzin później mój syn był już na świecie...

Gość gość
up