Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

unikanie mówienia o nas jak o rodzinie, unikanie wspominania o synowych

Polecane posty

Gość gość

moja teściowa oprócz tego że zachowuje się jak królowa matka, to jeszcze jak np. rozmawia ze mną i synem to jak mówi o innych synach to zawsze pomija synowe, np. wyraża się tak: "Robert z Łukaszkiem (jej wnuczkiem) to dzisiaj mają wolne, odpoczywają, dzisiaj idą do kina" - rzecz jasna idą z jej synową a ich żoną i matką ale ona zawsze ją pomija w każdym wyznaniu. Albo tekst w stylu: "Jasiek z Kamilkiem mnie odwiozą" - tez ani słowa o synowej chociaż tez miała ją odwozić bo byli wtedy we trójke w galerii. I takie właśnie gadanie tylko o synkach i wnuczętach dosadnie oddaje jej anturę, ona zawsze pomija synowe traktując je jak powietrze. Założe się że tak samo mówi o nas. Np. "X. właśnie jedzie na urlop, X. będzie miał dziecko". dla mnie to chore jest.....

Gość gość
To zwróć jej choć raz uwagę i zapytaj o synowa w momencie kiedy ja pominie. Zobaczysz jej rekacje :)

Gość gość
i co w zwiazku z tym?

Gość gość
no faktycznie problem na skalę globalną

Gość gość
nie no ja nie mowie że to jakiś wielki problem, ale ciaekawe dlaczego teściowa nie potrafi zaktualizować sobie danych :P

Gość gość
Ma rację,bo jej rodzina to syn z wnukiem:) a ty kim jestes dla niej? NIKIM !!!!

Gość gość
nie przejmuj sie;] my jestesmy razem ponad 7 lat a tesciowa wciaz marzy zeby moj partner wrocil do swojej bylej bo ja lubiala i z jej matka przyjaznila...co troche mowi " ludzie i po 10 sie rozstaja"...tyle ze partner jest na tyle madry ze mamusie uczy rozumu i nie pozwoli sobie ukladac zycia bo bylo by ciezko.teraz przydaloby sie ja poinformowac o ciazy i jakos nas do tego nie ciagnie...

Gość gość
13:14 kretynko; to wg twojej mozgownicy to wnuk tylko w połowie jest rodzina teściowej bo jest splodzony w połowie z obcej baby. Jesteś popier. ...olona jak ta teściowa autorki. Ulzyło ci śmieciu?

Gość gość
A co ty się autorko tak tą teściową przejmujesz? Odpuść. Ona Ci zazdrości, sama by chciała być piękna i młoda, ale już nie jest i jak sobie pomyśli, że jej ukochany synuś robi wszystko czego tylko synowa sobie zażyczy to się na pewno wścieka :) I dlatego tak afiszuje się z tą swoją zazdrością. Nie spotykaj się za często z taką toksyczną babą, powiedz mężowi, że w Biblii jest zapisane że po zawarciu małżeństwa to żona jest na pierwszym miejscu, gdyż facet zostawia rodzinę, wychodzi z domu i zakłada swoją i rób wszystko aby rzadko się spotykać z tą babą. Lepiej zaproś w niedzielę przyjaciół na kawę, wyjedź za miasto, idź z rodziną do restauracji i spędzajcie wspólnie czas bez toksycznych ludzi wokół.

Gość gość
w Biblii jest też zapisane, że kobieta zostawia swoją rodzinę, a jakoś do swoich mamuś latacie hipokrytki

Gość gość
gość dziś Gdyby mozna było inaczej miec dziecko to byłoby po problemie.Niestety natura tak to zrobiła ze workiem jest kobieta co nie robi z niej rodziny dla tesciowej.Nie buldocz się,ziec tez nie jest rodziną mimo ze jest dawca nasienia.

Gość gość
dziś szkoda czasu na udowadnianie racji,one jak konie maja klapki i myślą tym co maja w majtach.Dla nich facet dawca genow i pantoflarz,rodzina jego to wrogowie z założenia. Co mądrzejszy to traktuje każdą jak towar i nie mysli o zakładaniu rodziny.

Gość gość
Autorko nie przejmuj sie głupimi wpisami . Twoja teściowa nie jest normalna . Stara zazdrosna baba ...

Gość gość
mam podobnie i to nie tylko z tesciowa ,ale i szwagierka -dla syna szwagierki nie jestem ciocia za to jej kolejny partner jest tatusiem jej syna ,natomiast do czasu jak nie znała obecnego partnera to mały mówił ze nie ma ojca.....a ma biologicznego ojca tylko mamusia go izoluje...chore i twoja tesciowa tez widać ma cos z głowa