Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciamciamara

Krwawienie po tabletkach antykoncepcyjnych.

Polecane posty

Gość Ciamciamara

Witam. Wiem, że ten temat pewnie pojawił się tutaj wiele razy, jednak chciałabym się dowiedzieć czegoś na własnym przykładzie. A więc tak; Mam 20 lat. Razem z chłopakiem postanowiliśmy, że czas zastosować u mnie antykoncepcyjne hormonalną. Umówiłam się na wizytę do ginekologa, poszłam, lekarz wykonał mi badania i powiedziałam mu, że chciałabym zażywać tabletki. Przepisał mi on Microgynon 21 na 9 tygodni. Jednak nie powiedział mi nic o ich stosowaniu, kazał się zapoznać z ulotką, powiedział że tam wszystko pisze. Tabletki zaczęłam brać zgodnie z ulotką, czyli w pierwszym dniu miesiączki (7 luty). Miesiączki zawsze miałam mniej więcej regularne (co 28, 29 dni). Zwykle miesiączka trwa u mnie 5 dni. Więc powinna skończyć się 12 bądź 13 lutego. Jednak trwała ona nieco dłużej, coś około z 8 dni. Kiedy byłam pewna ze to juz koniec (dwa dni bez krwawienia) postanowiliśmy współżyć z chłopakiem. Jednak podczas stosunku znowu pojawiło się krwawienia i utrzymuje się aż do dzisiaj (19 luty), jednak upławy mają kolor takiego brązu z dodatkami czerwonego a podczas stosunków są czerwone. Chciałabym się dowiedzieć o co tutaj chodzi i kiedy to się skończy bo mam już tego pomału dosyć. Następną wizytę u ginekologa mam 11 marca. Myślicie, że to kiedyś minie? Proszę o poważne odpowiedzi a nie jakieś żarty . Z góry dziękuję za pomoc. :-)

Gość gość
idź jak najszybciej do lekarza.

Zgadzam się. Idź jak najszybciej do lekarza. Nie jest istotne jakie bierzesz tabletki, ale jeśli czujesz, że coś jest nie tak -to wal do ginekologa jak w dym. W przypadku brania hormonów niezwykle ważne jest idealne ich dobranie. No i ważny jest też kompetentny lekarz, który wysłucha, poradzi i wytłumaczy co i jak. No i przecież Ty zażywasz pierwszą antykoncepcję hormonalną w życiu. Tym bardziej powinien potraktować Cię inaczej, lepiej. Idź czym prędzej do lekarza, ale najlepiej do innego :)