Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy test ciążowy może pokazać owulację?

Polecane posty

Gość gość

Tak, wiem głupie pytanie... ale do rzeczy. mam nieregularne cykle. Ostatnie Kilka owulacje podejrzewalam 25 dnia, tak pokzaywały testy owu. Teraz juz nie robilam testow. Tak jak zawsze bolaly mnie piersi zaraz po tym 25 dc tak teraz zaczely mnie bolec duzo wczesniej. Owulacja byla szybciej? Nie wiem o co chodzi, ale 25 dc zrobilam ciazowy, bo strasznie mnie ciagnelo w podbrzuszu. Byl to dzien kiedy zwykle byla owulacja. A tam dwie kreski i to po poludniu... No i teraz pytanie. To ciaza czy owulacja? Moze pytanie wynika z tego, ze slyszała, ze lh krzyzuje sie z hcg i moze owulacyjny pokazac ciaze, ale ciazowy owulacje??

Gość gość
up

Gość gość
nie, test ciążowy wykrywa gonadotropinę kosmówkową, a owulacyjny pik LH

Gość gość
Wiem, ale czytałam, ze test owu zawsze wychodzi pozytywnie w ciazy... wiec jak to jest? Kurcze bo uwierzyc nie moge.

Gość gość
to wmawiaj sobie dalej owulację, jak test ciążowy może owulację pokazać, skoro zawiera odczynnik na zupełnie inny hormon???

Gość gość
No wiem niby o tym, ale jestem w szoku i szukam innego wyjasnienia. To na bank ciaza? jestem w szoku bo mialam zawsze nieregularne cykle i myslalam, ze trudno o to bedzie bez uregulowania hormonow

Gość gość
A jak długie masz cykle plus minus? idź na beta hcg z krwi to się upewnisz.

Gość gość
Cykle od 28 dni do 39

Gość gość
Czyli wychodzi na to że ten cykl byłby z tych najkrótszych. Stąd test wyszedł pozytywnie.

Gość gość
pytanie jak czuły maiłas ten test. Na necie można kupić testy bardziej czułe niż w aptece, to mógłby może coś wykryć, ale jeśli taki z apteki to wątpię. Na odwrót to działa, czyli owulacyjny może wykryć ciążę, bo ponoć lh i hcg mają bardzo podobną budowę. najlepiej powtórz test za 2 dni, bo jeśli to lutropina to za 2 dni nie będzie po niej śladu. Jeszcze pytanie czy leczysz jakoś ta nieregularność i jakie masz wyniki hormonów? Jesli coś masz poza normą szczególnie progesteron to powinnas się jak najszybciej zgłosić do lekarza. Progesteron jest ważny w tym pierwszym czasie i może byc konieczna jakaś luteina skoro masz problemy z hormonami. I gratulacje :)

Gość gość
ciaza, moze juz bylas wczesniej tylko w 1 mies milas krwawienie i myslals ze to okres