Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam :) Wiem że jest tutaj sporo tematów podobnych ale jest taka sprawa iż nie mam okresu ponad tydzień, mam powiększone piersi, lekką senność a tym bardziej bóle i zawroty głowy no i lekkie mdłości w ciąży. Robiłam test i pokazał drugą kreskę taką blada. Myślicie że to może byc ciąża? Któraś z Was miała podobnie? Pozdrawiam :)

Gość gość
Chodziło mi że lekkie mdłości w nocy *

Gość gość
tak, może być. Powtórz test po kilku dniach to kreska powinna być wyraźna

Gość gość
Tak , to ciąża, test raczej sie nie myli w tą stronę,chyba że bierzesz jakieś hormony

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Nie biorę żadnych hormonów i bardzo bym się cieszyła z ciąży. Tylko dziwne są te bóle głowy. Wy też może mialyscie tak na początku ciąży? Pozdrawiam :)

Gość gość
Jeśli kreska w ogóle się pojawiła, to znaczy, że hormon ciążowy jest obecny w moczu. Intensywność barwy kreski zależy od jego stężenia. W niskiej ciąży często hormonu jest tak mało, że kreseczka jest ledwie widoczna. Za kilka dni powinnaś mieć grubą krechę. A najlepiej idź od razu na betę i za 48 godzin na kolejną. Jednorazowy test pozytywny świadczy tylko o tym, że doszło do zapłodnienia. Jeśli chcesz mieć pewność, że ciąża się rozwija, to ważny jest przyrost bety.

Gość gość
I jeszcze napiszę Ci, że i ja miałam kilka dni po terminie miesiączki bardzo bladą kreskę i poszłam na betę, aby potwierdzić. Moja kreseczka właśnie mi grzechota zabawką koło ucha :)

Gość gość
Bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedzi :) Jutro z rana pójdę na betę ale troszkę się boję żeby nie była negatywna. Bo tydzień temu w sobotę robiłam i był wynik 0.100 :( ale to było w dniu spodziewanego okresu a czytałam że beta jest najpewniejsza 10 dni po spodziewane więc jakaś szansa jest :) no i mam temperaturę 37 stopni i taki mleczny śluz dziwny :) Pozdrawiam

Gość gość
A jaki test ciazowy polecacie ?

Gość gość
Ja ci polecam każdy

Gość gość
Beta jest wiarygodna nie 10 dni po spodziewanej miesiączce tylko 10 dni po zapłodnieniu. Istotne jest kiedy miałaś owulacje. Możliwe jest ze owulacja była pózniej i jestes w ciazy tylko młodszej. Zrób teraz betę