Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szukam bezpłatnej porady prawnej

Polecane posty

Gość gość

Czy jest tu jakiś prawnik ?

Gość gość
Tu NIE MA. Są fora z poradami prawnymi. Poszukaj w google, to naprawdę nie boli :P

Gość gość
o co chodzi

Gość gość
25 lat temu zalozylam z mezem firme. Podzielilismy obowiazki miedzy siebie. W miedzy czasie wychowywalam dziecko caly czas pracujac w naszej firmie. po ok 5 latach nastapil kryzys finansowy i zaproponowalam mezowi zebysmy mnie na jakis czas wyrejestrowali by nie placic zusu. po kilku latach bez placenia zusu za mnie mimo, ze caly czas pracowalam maz zatrudnil mnie na umowe zlecenie na minimalna kwote 200 zl by oplacac min zus by lecial mi staz pracy. miesiac temu maz powiedzial mi zebym sobie sama zarobila na jedzenie i swiadczenia bo on mnie nie potrzebuje w pracy. mam 55 lat. pracy nie moge znalezc. co mowi na ten przypadek prawo. czy moge sie o cokolwiek ubiegac ?

Gość gość
pozew o zaspokojenie potrzeb rodziny idz do prawnika nie dasz rady sama ja tez ci tego tak sobie nie wytlumacze chyba ze przeslesz dane na maila i napisze co go w wolnej chwili

Gość gość
dziekuje

Gość gość
wzor juz znalazlam. pytanie jak dlugo to trwa takie zlozenie i rozpatrzenie wniosku. jak sie ratowac do tego czasu ?

Gość gość
Miesiąc temu mąż Cię olał, a Ty dopiero teraz działasz i pytasz, ile czasu trwa postępowanie?

Gość gość
dzialam od miesiaca ale nie widze powodu zeby moj maz stosowal wobec mnie przemoc ekonomiczna dlatego szukam porady czy to on sobie wymyslil moze byc uznane wbrew prawu.

Gość gość
dzialam od miesiaca ale nie widze powodu zeby moj maz stosowal wobec mnie przemoc ekonomiczna gdy cale zycie pracowalam w jego firmie. dlatego szukam porady czy to on sobie wymyslil moze byc uznane za dzialanie wbrew prawu.