Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kosiarkakaka

Wyglądam jak świnka i jestem w ciąży. Nadmiar kilogramów mnie przytłacza

Polecane posty

Gość Kosiarkakaka

Ile wy przytylyscie w ciąży i udało wam sie to zrzucić? Jestem w drugiej ciąży i jestem załamana. Jestem wchodzącym przykładem iż ciąża ciąży nie równa. W pierwszej mało co przytylam wszystko poszło w brzuch który był jak piłeczka. Przez cala ciąże książkowo przytylam 15kg a teraz? Kurwa jestem w 22 tygodniu a tu już prawie 10 kg na plusie. Nie wiem juz co robić aby ujedrnic ciało. Stosuje peelingi do ciała balsamy antycellulitowe ale nic to nie pomaga. Nawet karnet kupiłam na basen. Staram się nie jeść sieciowego żarcia, gotuje tak jak dotychczas. Generalnie diety nie zmieniłam. Od zawsze jadlam w ciągu dnia cos słodkiego i nie miałam problemu z nadwagą a teraz to wyglada jakby jedno ciastko w moim organizmie bylo 10 razy powielane :(

Gość gość
ja przytyłam w ciąży 11 kg mam 1 dziecko, nie przejmuj się później karmiąc zrzucisz szybciutko, ja po karmieniu wyglądałam prawie jak kościotrup, gruba źle chuda nie lepiej

Gość gość
serio tak tyjesz z powietrza? mi sie wydaje że to nie jest możliwe...może zwiekszyłaś porcje i tyle///

Gość Kosiarkakaka
W pierwszej ciąży mało przytylam i szybko i duzo schudłam. Przez karmienie piersia miałam niedowage. Ale teraz nie jestem w stanie tego ogarnąć co sie dzieje. Widzę po sobie ze jem jak dotychczas, gotuje itd a dupa rośnie... nie zakladalabym tematu znając odpowiedź

Gość gość
Ja dzień przed porodem byłam na plusie o 26 kg. Minęło 5 miesięcy i ważę 1 kg mniej niż przed ciążą - czyli minus 27 kg na szczęście nie mam rozstępów. Wiec glowa do góry będzie dobrze.

Gość Kosiarkakaka
Ale nie wiem czy to kwestia hormonów czy co.za 2 tygodnie mam wizytę u lekarza. Boje sie ze to może cos z tarczyca...

Gość gość
To kwestia hormonów, odżywiania, metabolizmu, genów...wszystkiego! Ja obydwie ciąże miałam na plusie 25 kg :)

Gość jahoda111
tak tak tak znowu ta słynna i niesprawiedliwa tarczyca kobieta rusz tylek-masz karnet korzystaj z niego, spaceruj ruszaj sie! diete skonsultuj z kims kto sie na tym zna bo ,,jem zdrowo" nie oznacza ze rzeczywiscie jesz zdrowo ja np tez mowilam ze jem zdrowo rozpisalam diete i dalam do konsultacji specjaliscie moje zdrowe sniadanie mialo ....900 kcal!!!(to była ,,tylko"owsianka na mleku bez dodatków tyle ze owsianki jadłam spore ilosci a ona jest wysoko energetyczna), jadłam tak w ciazy i tez mi sie wydawało ze ,,tyłam z powietrza"-nie to tak nie działa po konsultacji z dietetykiem + zwiekszeniu wysiłku schudłam w ciazy tez mozesz byc aktywna-basen, spacery to tez wysilek, jest np aquaareobic dla ciezarnych -w kazdym wiekszym miescie nie zwalaj wszystkiego na hormony, tarczyce i ciaze-mowie ci to ja-kobieta z niedoczynnoscia tarczycy-to nie działa w jakis magiczny sposób, ze sprawia że przymocowuja sie do naszego ciała kg-to poprosto sprawia ze jestesmy spowolnione, nie chce nam sie ruszac chce nam sie żreć-tak w magicnzy sposób tarczyca wpływa na metabolizm, nie inaczej jedyne wyjscie- zmienic nawyki zywieniowe i ruszac sie wiecej aha jest jeszcze jedno wyjscie-mozna sie usprawiedliwiac i nie robic nic

Gość gość
przed ciaza warzylam 52,5 w ciazy przytylam 8,5kg teraz waze 55.