Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia 123

Przewlekłe zapalenie zatok , polipy

Polecane posty

Gość Kasia 123

Witam, z reguły nie szukam pomocy na forach ale juz po prostu nie daje rady , nie wiem co mi dolega . Od 7 miesięcy chodzę po lekarzach , zaczęło sie od zapalenia zatok szczękowych (miałam wykonane rtg i wyszły zacienienia w obydwu zatokach szczękowych) od tego czasu to jeden wielki koszmar , w zasadzie cały czas mam katar , bóle i zawroty głowy , spływająca wydzielina po gardle , bole tylnych zębów , czuje sie jakbym miała ranę w zatokach ?! w każdym bądź razie jak oddycham przez nos mam wrażenie ze powietrze świdruje mi do mózgu , dziwne uczucie , ciężko opisać , ogólnie nie jestem w stanie normalnie funkcjonować . Podstawowe badania juz robilam tsh, cukier , morfologia, wymaz z gardła , byłam u chirurga szczękowego , u laryngologa kilkakrotnie , u alergologa .... wszystkie leki ktore brałam do tej pory nie przyniosły ulgi. Obecnie czekam na tomografie zatok. Pisze tutaj ponieważ może ktoś zmaga sie z podobnym problemem i mi poradzi co dalej robic ... Oczywiście nie ukrywam że z tgeo wszystkiego zaczęłam myśleć o raku zatok ...

Gość gość
up

Gość PatrycjaMikulska
Przy tego rodzaju problemach bardzo pomocne okazują się inhalacje. Mogę Ci polecić inhalator simle sanity, jest niedrogi, ale bardzo dobry. Mogą z niego korzystać osoby dorosłe i dzieci.

Cześć Kasia, mam podobnie, od kilku miesięcy ciągle mam katar, smarkanie nosa nie przynosi żadnej ulgi. Robiłam irygację, żeby przepłukać zatoki, ale zbytnich efektów nie widzę:-( Dostałam skierowanie na [url=http://spartanska.pl/]badanie rtg Czy rtg zatok robiłaś państwowo?

Gość gość
Przeleczcie się na pasożyty, profilaktycznie. W kale rzadko kiedy wychodzą, więc nie ma sensu robić badań. Często przyczyną bólu głowy, zatok, astmy, alergii są pasożyty. Poczytajcie o tym na różnych forach.

Gość Admira
Och... zapalenie zatok to koszmarnie uciążliwa przypadłość. Szczególnie dlatego że ciągle nawraca i nie wiadomo, jak się wyleczyć raz na zawsze. Ja zawsze jak mnie dopada zwłaszcza ten koszmarny katar i zatkany nos, kupuję sobie Acatar i przynajmniej mogę w miarę swobodnie oddychać. Zapalenie zatok, gdyby ktoś miał wątpliwości, łatwo rozpoznać opisanych tu objawach http://www.acatar.pl/objawyzapaleniazatok.html

Gość gość
Mam to samo od 2lat-,na tomografii wyszło że polipy.usuwane miałam pół roku temu prywatnie za 2000zł,pomogło na tyle że mam przelot ale katar,woda z nosa,zaburzenia powonienia dalej tak samo,nie wiem co dalej.

Gość ram

Ja kupiłam   Baby rok temu i poki co wszystko pracuje dobrze, szybko wydajnie. Bardzo sobie chwalę szczególnie smoczek (dla dziecka rewelacja) i też maseczki są wygodne wyprofilowane nie uwierają można podać aerozol bez strat. Sama konstrukcja w opływowym kształcie, stabilna ustawna, inhalator się nie wywraca podczas pracy, można podać lekarstwo w bezpiecznych warunkach.

Gość gość

Dzień dobry. Niedawno kupowałam inhalator do domu i padło na włoski Novama Familino Pro. Działa bez zarzutu. Aerozol łatwy we wdechu nie męczy nie dusi, przyjemnie pachnie. Druga sprawa to irygator do oczyszczania dróg oddechowych – bardzo praktyczna rzecz, można sobie pomóc kiedy ma się zatkany nos czy zatoki.