Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zamiast herbaty, kawy przy odchudzaniu

Polecane posty

Gość gość

Nie jestem na żadnej konkretnej diecie. Staram się zdrowo racjonalnie odżywiać. Dodatkowo ćwiczę systematycznie. Piję sporo wody, ale lubię sobie wypić coś gorącego. Nie dodaję cukru do herbaty. Ale co mogę pić zamiennie, żeby przyspieszyć przemianę materii lub oczyścić organizm?

Gość gość
Herbata zielona/czerwona, dodawaj przypraw do posiłków, cynamon i imbir np. bardzo pomagają. Jedz też jogurt grecki, też ma dobre działanie.

Gość gość
Ja pije i kawę i herbatę a kilka kilo juz za mną.

Gość Mama jedynaka
Ja pije tylko kawę zbożowa - jest zdrowa i ja lubie a zamiast herbaty ciepła woda z cytryna - wyciskan pol cytryny do dużego kubka wody a od czasu do czasu czerwona herbata.

Gość gość
Jeśli chcesz schudnąć to polecam Ci czerwoną herbatę. Jeśli nie piłaś jej wcześniej, to nie zdziw się, bo trochę podjeżdża rybą ;) Po paru filiżankach można się przyzwyczaić i już nie czuć. Ewentualni na początek można wybrać aromatyzowaną cytryną lub grejpfrutem. Bardzo dobra jest też zielona herbata. Najlepiej zaparzać te same liście kilka razy. Ponoć ok. trzeciego zaparzania jest najzdrowsza. Tylko nie można zaparzać jej za długo, bo robi się strasznie cierpka. Właściwie to możesz pić każdą herbatę, jeśli nie słodzisz. Swoją drogą nie wiem, po co słodzić, przecież słodzona herbata to ulepek i każda smakuje tak samo. Jeśli zależy Ci na ograniczeniu kofeiny to pij rooibos. Ja nie widzę jednak przeciwwskazań do umiarkowanej ilości kofeiny w diecie zdrowego człowieka. Ja piję codziennie filiżankę kawy i ok.2 szklanki różnych herbat. Poza tym woda bez ograniczeń. Karmię i nie zauważyłam żadnych negatywnych efektów ani na laktację, ani na dziecko.