Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ubranka z włóczki? Robicie na drutach

Polecane posty

Gość gość

Cześć, Dziewczyny robicie ubranka z włóczki. Chodzi mi o czapeczki, sweterki, skarpetki dla dziecka. Bardzo podobają mi się takie ciuszki, ale nie wiem jak mogę się nauczyć. Coś tam pamiętam z lat szkolnych. ale to niewiele. Możecie mi podpowiedzieć, czy są jakieś kursy, dobre strony, gdzie będą pokazane techniki robienia na drutach?

Gość gość
Ja umiem robić na drutach, dla siebie zrobiłam już kilka swetrów, ale dla dziecka jeszcze nic, a miałam takie plany, gdy leżałam w ciąży przez kilka miesięcy... Mam trochę zebranych materiałów, poszukam i jutro napiszę :-)

Gość kalisky
jeszcze kilka lat temu to kobieta potrafiła z włóczki lub z wełny , szydełkiem lub na drutach zrobić dosłownie cuda i wieczorami słuchając muzyki wydziergała tzytzkonosz z dużymi oczkami i prześwitujący albo jakieś majtki koronkowe , nawet potrafiła wyrzeźbić pończochy przypinane żabkami do pasa z wełny a dzisiaj kobieta jest totalnie leniwa i woli śmigać bez majtek, bez pończoch , bez pasa pod sukienką , na sukienkę przezroczystą wykonaną z jakiegoś nylonu ubierze płaszcz albo kurtkę z kapturem , wskoczy w kozaczki i z gołymi nogami idzie pokazać się publicznie i nie ważne, że duupa jest blada z zimna na mrozie

Gość gość
Dobrze, jakby Ci ktoś pokazał, jak przerzucać oczka. Może wystarczą filmiki w Internecie, skoro podstawy masz. Ja prenumeruje De Agostini, gazetki z Robótkami. Tam jest sporo pomysłów i przedstawionych technik. Może to Ci ułatwi http://www.deagostini.com/pl/kolekcja/simple-stylish-robotki-na-drutach/order.html?gclid=Cj0KEQiAl5u2BRC6yszC1_75v5wBEiQAD-hdz63fzwfjJfY3o9WIxq__WTjQq2lJec-q-JF5_eoJDwsaAtWX8P8HAQ. Ubranka robione na szydełku, czy na drutach są ładne. Jeszcze na niektórych zdjęciach dzieci mają inne akcesoria, spodniczki, skrzydełka.

Gość kaliskowski
czy tu jest jakaś kobieta, która pokaże swoje tzytzki a ja dla kobiety wydziergam na drutach tzytzkonosz do przymiarki i zgodzi się ten tzytzkonosz przymierzyć ? stringi koronkowe mogę wydziergać jutro