Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktora z Was naturalnie rodzila po 30 roku zycia

Polecane posty

Gość gość

Pierwsze dziecko? Byly trudności z porodem?

Gość gość
Rodziłam naturalnie pierwsze dziecko w wieku 32 lat. Do szpitala trafiłam w 38 tc. po odejściu wód płodowych, była 6.00 rano. O 10.30 urodziłam. Nie było problemów. Sama faza parcia trwała 5 minut, i wspominam to jako ułamek sekundy. Ogólnie do przeżycia.

Gość gość
koleżanka rodziła w wieku 32 i 34 lat ciocia 3 urodziła w wieku 36 a koleżanki mama w wieku 40 :-D 30 lat to nie 50 spokojnie i bez przesady

Gość gość
Moja bratowa urodziła naturalnie pierwsze dziecko w wieku 39 lat. Bez problemu. Ja mam 35 prawie termin mam na maj jest to pierwsze dziecko i chcę rodzić naturalnie. Będzie dobrze 30 lat to nie starość.

Gość gość
22.26 przeczytaj jeszcze raz pytanie.

Gość gość
Ja miałam 35 lat i poród wspominam bardzo dobrze. Nie taki diabeł straszny, a ja nastawiłam się na mega rzeźnię dosłownie :)

Gość gość
Ja też 35, ciąża i poród bez problemu :-)

Gość gość
Ja miałam 34 lata, od odejścia wód plodowych do narodzin córki minęło 8 godzin więc jak na pierwszy poród szybko, rodzilam w pełni naturalnie, bez znieczulenia. Ból oczywiście wielki ale do przeżycia, wszystko poszło sprawnie. O wiele gorzej było po porodzie, miał depresję poporodowa, ogólnie było ciężko, na szczęście miałam wsparcie męża i rodziny.

Gość gość
Ja również 34. Licząc od odejścia wód 13 godzin, ale faktycznie 10. Bez żadnych komplikacji, nie licząc tego że nie urodziłam samodzielnie łożyska, i trzeba było usuwać ręcznie, ale do tego mnie uśpili, i po pól godzinie już miałam córę przy piersi. Mała 10/10 w skali Apgar, od razu sie przyssała. Ja szybko doszłam do siebie.

Gość gość
Ja 31, teraz drugie 37. Bez znieczulenia,. Nie wiem, pytanie troche glupie, jakbys z Koziej Wolki byla a tam panna po 30 to juz do piachu i same dzieciate 20-stki.

Gość gość
Ja 36, w dodatku po przelezeniu ciazy i w czasie choroby. Dalam jakoś radę. Drugie - 38 - jak po maśle. Po 30tce to chyba teraz norma.

Gość gość
Ja rodziam w wieku 38, szybko poszło, prawie w windzie urodziłam, druga ciaza. Wcale nie było to dla mnie dobre, gdybym wiedziała zdecydowałabym sie na cesarke. Mam wypadanie narzadow 1 stopnia, tylko prywatnie to moge zoperowac, zadne cwiczenia kegla nie pomagaja, nie moge skakac, biegac bo wtedy jest gorzej, a teraz mam zbyt male dziecko, bez opieki zeby moc sie operowac. Ogolnie zaluje, ze kiedykolwiek rodziłam naturalnie, pochwa tez pokierwszowana, porozciagana. Igolnie masakra. Kazdej kobiecie daje rade, rodzcie tulko przez cesarke...Aha dla synka ten szybko porod naturalny tez nie byl dobry, był opuchniety przy oczksch, mial problemy z tym przez pewien czas, ma teraz bardxo wysokie czoło, troche czaszka wrociła do normy, ale niedokonca... Tak wiec naturalny to nie taki cud dla dziecka czy dla kobiety jak pisza, poprostu panstwo oszczedza kase, a ma nowego niewolnika, a jaki bedzie... Byle robil co kaza, tyle im wystarczy, nie wazna jego inteligencja i pozniejsza jakosc zycia... Taki ten porod naturalny jest "cudowny"...

Gość gość
Moja mama 2 dziecko 33lata

Gość gość
Myslę, że teraz większy % porodów pierwszych odbywa się po 30-tce. Rzadko ktora 20 latka decyduje się na dziecko. Jak rodziłam swoje pierwsze dziecko mialam równo 30 lat i .... byłam najmłodsza na całym oddziale polozniczym

Gość gość
moja kolezanka rodzila 2x bedac już duo po 30 ;) i nie dala rady urodzić dopiero cesarkę zrobili a meczyla się kilkanaście godzin.

Gość gość
Ja tez naturalnie, 40 lat, pierwsze dziecko.

Gość gość
Moja mama mnie urodziła naturalnie w wieku 38 lat, moja starsza siostra jest z cc.

Gość gość
32 lata pierwsze dziecko, 34 drugie. Obydwa porody naturalne, bez znieczulenia. Bez komplikacji, dzieci zdrowe

Gość gość
32lata, porod naturalny bez znieczulenia.przyjechalam na polozniczy sprawdzili mi rozwarcie, po 40 min syn byl na swiecie.U mnie w rodzinie(mama siostra) kobiety rodza bezproblemowo i szybko, mysle ze genetyka tez ma na to wplyw.

Gość gość
Syna urodziłam sn w wieku 31 lat . Poród bezproblemowy - 3h 45min. Teraz mam 36 lat, za 4 tygodnie drugi poród, mam nadzieję, że będzie tak samo. Pozdrawiam.

Gość gość
do tej wyżej- 40 lata i pierwsze dziecko? kobieto co zes tyle czasu robila na co czekalas :P Stara klempa za rodzenie się wziela.

Gość gość
A ty za to młoda i z bólem doopy :-D

Gość gość
w wieku 36 lat pierwsze dziecko 4 godz. i urodzilam wspaniala zdrowa coreczke,ale bolalo bardzo

Gość gość
gość wczoraj ales głupia, zal d**e sciska ze się dziewczyna wyszalala,kariere zrobila i dopiero o dzieciach mysli, ze ja teraz stac na wszystko i jej dziecko tez,ze swoje dziecko planowala i wyczekiwala z utesknieniem a ty pewnie urodzilas jako małolata i se zycie zmarnowalas,kolezanki cie olały i musialas się pozegnac z imprezkami haha widzisz,jak se dasz tak masz a to co kto robi i w jakim wieku rodzi to juz nie twoj z****** interes, jej dziecko ma o 100 razy lepiej bo ma matkę kochającą, dziecko jest swiadomym wyborem a nie złem koniecznym,tak cię to boli ze ktos ma lepiej,idz lepiej do psychiatry leczyc się ze swojej zazdrosci a nie tu swoje anonimowe wypociny rzygasz

Gość gość
To ja gość z 2016,02,19 z 22,30. Teraz pierwsze dziecko po 30-40 to norma i nic takiego dziwnego. Oczywiście są młode mamy 20-25 lat odpowiedzialne i świadome macierzyństwa ale to rzadkość. Muszą mieć wsparcie w rodzinie i dobre warunki finansowe. My z mężem znamy się długo dorobiliśmy się i teraz nasze dziecko będzie miało wszystko. Chcemy mieć dwoje lub troje myślę, że damy radę przed 40-ką. Dzieci będą chciane, kochane i zabezpieczone. Nie musimy oglądać się na 500 zł od rządu. Mieszkam w mieście otoczonym wioskami, jak byłam w szpitalu na ginekologi to tam leżało sporo kobiet w ciąży. Te z miasta wykształcone to średnia wieku 30+, młode dziewczyny w ciąży to w większości ze wsi lub te z miejskiej biedoty bez pracy i perspektyw. Jak dziecko się urodzi to będą się zastanawiać czy kupić mu pieluchy czy mleko. Jest też sporo kobiet, które walczą o dziecko latami nawet po 15 lat. Więc jak zaczęły starania po 25 roku życia to 40-tka je łapie. I co z tego one są zadbane, zdrowe bo latami łykały witaminy, utrzymywały formę i były pod kontrolą lekarzy. Mają lepsze wyniki niż paląca i pijąca młoda patologia. Dzieci rodzą zdrowe i chciane.

Gość gość
Oczywiście ginekologii przez dwa i zjadło mi literę.

Moja mama w wieku 39 lat urodziła zdrowe 3,5 kg bliźniaki siłami natury.

Gość gość
co to za śmieszny temat:D gdybyś się jeszcze zapytałą o kobiety 50 lat, ale 30-letnie??:D

Gość gość
Ja rodziłam mając 34 lata. Poród 14 h, było dość ciężko, parte 2h.

Gość gość
31l. Jak urodziłam 1 dziecko, poród 2,5 h, naturalny bez znieczulenia. Do przeżycia. Teraz mam 37l i staram się o drugie dziecko :-)