Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

guzy na wezlach chlonnych. pomocy!!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od dwóch miesięcy po lewej stronie szyi mam 2 guzy na wezlach chlonnych blisko siebie jeden mniejszy drugi wiekszy. Golym okiem ich nie widac ale pod palcami latwo wyczuc. Chirurg onkolog wypisal mi lek przeciwzapalny i bakteryjny . biore go 2 tyg i one nie znikaja . myslicie ze to moze byc nowotwor? Czy wy mieliscir cos takiego? Powinnam sie bac? :((((((

Gość gość
Ja mam większość życia.... odkąd byłam nastolatką .... A przynajmniej wtedy to zauważyłam. Również na szyi powiększone węzły chłonne, z obu stron, ruchome, niebolesne, dość spore... Pojawiały się też czasem pod pachą ale tamte bolały i miałam zdrętwiała, słabą rękę po tamtej stronie. Na początku także się wystraszyłam, byłam u lekarza,,podstawowe badania, nie najlepsze wyniki, podwyższone ob i limfocyty, potem chodziłam do hematologa... miałam rtg płuc ... Nic nie wyszło, nowotwór wykluczono, ciągle powtarzania morfologii nic nie wniosło, po jakimś czasie lekarz stwierdził że taka moja uroda.... Żyje z tym około 10 lat, więc najwyraźniej tak jest. Ale na pewno trzeba zrobić badania.