Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak efektów ćwiczeń,niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 16 lat 173cm wzrostu i nieszczęsne 69kg, choruje na niedoczynność tarczycy, tańcze od 2 lat (3 razy w tygodniu po 2-2,5 godziny, są to bardzo wyczerpujące treningi) Nie jem świnstw, rzadko chipsy, unikam tłuszczów, słodycze- czasem 1 baton dziennie, i nadal nie moge schudnąć dodam iż jak zaczęłam chorować na niedoczynność to przytyłam sporo, jednak od 3 miesięcy biore tabletki a efektów nie widać, badania w normie(robione na oddziale wewnętrznym, cały zestaw).Mam nadzieje że ktoś mi doradzi co w tej sytuacji zrobić.

Gość gość
jakie to typowe żreć jak świnia i obwiniać za to tarczyce tak wiem zaraz mnie zwyzywasz ale taka jest prawda sama choruje na tarczycę niestety ale muszę cię rozczarować tarczyca nie produkuje tłuszczu on bierze się z żarcia to co że zdrowo jesz jak połykasz tonami

Gość gość
chodzi właśnie o to że ja jestem typowym niejadkiem, zawsze taka byłam jak i zawsze miałam nadwage.

Gość gość
no tak a tłuszcz wszczepili ci kosmici

Gość gość
polecam dzienną głodówkę żołądek ci się skurczy i ne będziesz tyle wcinać

Gość gość
Nigdy nie jadałam śniadań bo zawsze spałam do późna i ledwie zdążałam na autobus, teraz zaczęłam je jeść, w szkole nie jem nic bo nie czuje takiej potrzeby, w domu obiad o 15, jakaś kolacja, kanapki, dodam także że jestem maniaczką żucia gumy, żuje ją prawie cały dzień bez przerwy, a także jem bardzo dużo owoców i warzyw.

Gość gość
tak wmawiaj sobie że guma owoce i warzywa nie mają kalorii :D

Gość gość
Uważacie że żre jak świnia i wyglądam jak świnia, odrazu mówie że tych moich 69 kilo u mnie zbytnio nie widać, mam stosunkowo płaski brzuch, większośc idzie w uda i tyłek i przedramiona.

Gość gość
na kolacje wetniesz tyle że ci starcza na następny dzień a rano powinnaś być głodna to oznaka przejedzenia

Gość gość
9 kilo nadwagi to nie wiele nie musisz się odchudzać ale o te 9 kilo jesz za dużo

Gość gość
Wiem że gumy i owoce maja sporo kalorii , ale nie przekraczam codziennej dawki kalorii, zresztą to i tak nie sprawiło że aż tak bym przytyła. Powinnam raczej schudnąć.

Gość gość
Ale przy tylu ćwiczeniach ( wf 4 razy w tygodniu, 6 godzin tańca i lekkie ćwiczenia w domu) powinny dać efekty chociaż minimalne.A waga nie spada.

Gość gość
a ile kalorii wcinasz że tak zapytam bo wspomniałaś że nie przekraczasz

Gość gość
cos około 2000-2300,rzadko przekraczam ale zdaża się,odrazu mówie że nie pije alkoholu ani nie pale papierosów, 3 tygodnie temu przestałam pić słodkie napoje, tylko woda, niegazowana.