Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aborcja

Polecane posty

Gość gość

Jak w tytule. Jestem w 7 tygodniu ciąży,antykoncepcja zawiodła. Mam już 2 dzieci,z czego syn 8 miesięcy,mam depresję. Nie chcę trzeciego dziecka,nie dam rady ani psychicznie,ani finansowo. Czy któraś z was ma jakieś doświadczenia związane z aborcją farmakologiczna ? Mieszkam w De, tutaj dużo łatwiej,ale chodzi mi o przebieg,skuteczność,samopoczucie itp. Bez moralizowania i nawracania proszę,już podjęłam decyzję,w poniedziałek idę do lekarza.

Gość gość
7 tydzien to chyba troche za puzno na farmakologiczna ale nie jestem pewna

Gość gość
Daj spokoj kobieto tez mam dwojke i tez 8miesiecy i nie wyobrazam sobie zebym mogla zabic swoje dziecko.Wiesz ze juz serce bije? Oddaj do adopcji jak cie nie stac na kolejne.Bylo sie zabezpieczyc

Gość gość
A skąd my mamy wiedzieć jak się będziesz czuła po? Z depresji jednak Cię to nie wyleczy i takich decyzji nie podejmuje się w trakcie depresji. Nie wiem czy nie biorą depresji pod uwagę w momencie gdy trzeba abortować. Dla mnie depresja jest na równi z niepoczytalnością wiec lekarz mógłby mieć problemy jakby zabieg wzmógł depresję. Na przyszłość zanim zaczniesz ochoczo oddawać się miłości z zabezpieczeniem czy bez może idź najpierw do lekarza i zajmij sie swoją psychiką - uczul też partnera aby zajął się TOBĄ nie tylko w sypialni. Depresja to nie przelewki. Szczególnie, że może być poporodowa. Radzę też rozważyć podwiązanie jajowodów lub wysłanie partnera na zabieg - szybko, tanio, bezboleśnie, bez komplikacji - 99% antykoncepcja. Legalna i nawet odwracalna w wielu przypadkach. Aborcję zrobią Ci w De legalnie, sterylnie, szybko i bezproblemowo o ile depresja ich nie powstrzyma. No sorry. A co do komplikacji - skąd my mamy wiedzieć, każdy organizm jest inny.

Gość gość
15,17 tlumoku autorka napisala ze zabezpieczenie zawiodlo

Gość gość
Sa skuteczne formy zabezp. Jak sie nie chxe miec dzieci tak jak kolezanka wyzej napisala.A autorka uzyla prezerwatywy albo stos. przerywany i liczyla na cud? A teraz bedzie dziecko zabijala bo nie potrafila ogarnac tego przed.Niby taka w depresji a d... wiedziala jak dawac.Jak ktos ma depresje to nie mysli o tym zeby sex uprawiac.

Gość gość
Autorko, zapraszam na forum maszwybor net - tam znajdziesz rzetelne informacje na temat aborcji farmakologicznej i mechanicznej, bez oceniania i wyzwisk

Gość gość
„JA czy TY?” Telefon Zaufania (58) 6 915 915 i Netporadnia www.netporadnia.pl dla osób, które rozważają aborcję oraz tych, które już jej dokonały. Godziny kontaktu: od 16.00 do 6.00 Oferujemy bezpieczną przestrzeń rozmowy dla osób, które myślą o aborcji. Jesteśmy po to by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wiedzę z zakresu: medycyny, farmakologii, procedur wsparcia instytucjonalnego, psychologii prawa, A także wsparcie emocjonalne. Wyznajemy zasadę, że „droga do mądrej decyzji prowadzi przez wiele pytań”. Swoje działania kierujemy do kobiet, mężczyzn, personelu medycznego oraz wszystkich osób, które doświadczają skutków aborcji. Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję.