Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu teraz wymaga sie tolerancji na wszystko?

Polecane posty

Gość gość

Ta cala poprawnosc polityczna, emanowanie tolerancja na wszystkobi wszystkich. Masakra jakas. Dziwicie sie ze ze swiat zmierza ku koncowi? Bo ja nie. Kiedys byly jakies ramy. Np. Nie wypadalo zeby facet chodzil w sukience dzis? Jest "plynny seksualnie", powiedz ze nie podoba Ci sie jak dwoch facetow caluje sie na ulicy-homofob, na Eurowizji spiewa facet przebrany za kobiete majacy brode i ptaka- i to jest cool-wygrywa eurowizje chyba ze wzgledu na innosc. Skrytykuj imigrantow- jestes rasista bez serca. Powiedz ze kobieta przewijajaca 2 latke w autobusie pelnym ludzi jest nienormalns-uciskasz biedne matki. Ludzie....chociaz wszedzie sie mowi tyle o kulturze, o obyciu i ogladzie tego tak naprawde nigdzie nie ma, jest bajzel i kazdy robi co chce bo kazdy ma na swoje zachowanie argument. Wyszedl z golym tylkiem na ulice-wyrazac wolnosc i samego siebie. Tu na kafeterii ulubionym pojeciem jest zascianek i porownywanie do zachdnich obyczajow. A moje pytanie jest takie- naprawde przyjelibyscie tych kilka marnych "lepszych" obyczajow z zachodu razem z tym calym syfem zepsuciem i zgnilizna intelektualna? Ja chyba zostaje przy zascianku zwanym Polska...dziekuje za uwage.

Gość gość
ok, a teraz spi/erd/alaj 🖐️

Gość gość
Dziwicie sie ze ze swiat zmierza ku koncowi? xxx nie, nie dziwię się, bo świat wcale nie zmierza ku końcowi. Nie siej armagedonizmu, bo śmieszna jesteś. Gorsze rzeczy się działy na nim i jakoś ten świat przetrwał.

Gość gość
Ostatnio o tym wiele myslalam. Nikomu nie mozna nic powiedzieć bo zaraz sypia sie epitety. Ta tolerancja prowadzi niestety do zatracenia wszystkich norm i ubezwłasnowolnienia człowieka. Taki człowiek bez tożsamości i własnego zdania jest łatwiejszy dk zmanipulowania. Po co rządzącym ludzie ktorzy maja swoj głos? Najlepiej zeby nikt w nic sie nie wtrącał a pozniej zdziwienie bo jest społeczna znieczulica-a no jest bo nikt nie bedzie tyłka nadstawiał za cudze. Widac to najlepiej na eksperymencie koło metra jak facet udaje ze atakuje dziewczynę która go potraciła barkiem niechcący-większośc ludzi olewa sytuacje, ale nas Polak łapie gościa za gardło i mowi-"co jest kurfa, przeproś ja!" Wiec ja wole nasz zaścianek czy katoland niz wszechobecna zachodnia znieczulicę. Dziękuje.

Gość gość
Nie zmierza? To jak nazwiesz to co sie teraz na swiecie wyprawia? Ijak odniesiesz sie do tego?jeszcze mi powiedz ze Ci sie to podoba to padne. Widze ludzie lubia sie taplac w gownie a narzekac na nie zaczynaja jak zaczyna smierdziec.

Gość gość
Do nauki dziewczynko! W czasach kiedy były tak zwane RAMY jak to nazwałaś i zero tolerancji na inność na którą tak tu nadajesz to nasz świat przeżył 2 wojny światowe. Pomyśl sobie, że dzieci, które żegnały ojców wyruszających w pociągach na front za 20 lat same wsiadały w takie pociągi i wyruszały na wojnę, że nie wspomnę o całej wojennej pożodze którą ci ludzie przeszli. Wstydziłabyś się biadolić na nasze czasy oślico jedna! Co ci ludzie mieli sobie myśleć jak nie to, że właśnie zbliża się koniec świata, a ty piszesz o końcu, bo jest chwilowa moda na promowanie środowisk LGBT. Nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma!

Gość Okultysta
Czemu, pytasz? Bo korupcja, zdrady, sprzedajność powoli prowadzą do upadku gospodarki. To jak w grze. Wbijasz kolejne lvl, rozdajesz statystyki. Ale, że rozdajesz w cechy które staja się niepotrzebne na wyższym poziomie i zaczynasz sobie nie radzić, potrzebne jest zresetowanie drzewka umiejętności. ( wybaczcie, jestem no-life'm) Tutaj potrzeba wojny. Potrzeba? Nie nam oczywiście. Zwykłym ludziom nie potrzeba bombowców nad głowami, strzelanin na ulicach, gwałtów, morderstw, rabunków i innego bezprawia. Nie potrzeba zamieszek na ulicach czy wywyższania pewnym grup. Takie sytuacje jednak są zazwyczaj zaczątkiem wojny. Samo, znikąd się to nie bierze. Oczywiście, mógłbym zarzucić pewną teorią, kto tym wszystkim steruje. Ale jak to mówią, w tak wielkie spiski nikt nie uwierzy. Poza tym, zaraz zostałbym nazwany oszołomem i antysemitą ^^. Promowanie gender, islamu ... to wszystko ma swój cel. Podzielić ludzi, stworzyć naród który nie przeciwstawi się władzy. Biali ludzie nie dawali się wykorzystywać. To oni stwarzali systemy rządów, odkrywali kontynenty, wynajdowali nowe technologię. To samo można przypisać Azjatom. Z tym wyjątkiem, że oni z łatwością się podporządkowują. Nie mają poczucia wolności. Biali ludzie, mimo że nie są tak zdolni jak Żółci, nie dają się "zakuć w kajdany" Dlatego sprowadzono obcą, agresywną i wrogą kulturę do Europy. Gwałty, mordy, zasiłki na muzułmańskie dzieci. Wszystko, żeby ich było jak najwięcej, Nas, jak najmniej. To mieszanie kultury jest jak mieszanie barw na palecie. Drobne zmianę w barwie są mile widziane, lecz co dzieje się gdy wymieszamy wszystkie farby? Każdy kto choć raz malował pewnie wie. Lewactwo spodziewa się tęczowej, przepięknej farby. Lecz w rzeczywistości powstanie szara breja ... Muzułmanie wywołają wojnę religijną. Wtedy do władzy dojdą Ci, którzy obiecają zmiany. Będą to oczywiście podstawione marionetki. Europa spłynie krwią, biali staną się mniejszością. Ludzie nie będą się przejmować tym, co robi władza. Bo i czemu? Dlaczego mieliby szukać wrogów u władzy, jeżeli wrogiem będzie ich sąsiad. Pomyślcie. Wychodzisz z domu i co widzisz? Sąsiedzi na przeciwko to dwa pedały z adoptowanym chłopczykiem. Po lewej rudera w której czarni ćpają i drą się po nocach. Po prawej muzułmanin, który najchętniej zgwałciłby ci żonę i córkę a Tobie uciął głowę. A z tyłu - wisienka na torcie - feministka ze stadem kotów i pustej czaszce, która nadal krzyczy o tolerancji. Pojedyncze jednostki nic nie zrobią. Silni jesteśmy w grupie. Dlatego dąży się, aby nas podzielić. Po to jest tolerancja, tak opacznie rozumiana. Wymóg, byśmy tolerowali coś, co nie ma zamiaru tolerować nas. To tak, jakby patrzeć na śmierć chorego zamiast podać mu antybiotyk. Bo przecież wirusy i bakterie też powinniśmy tolerować. Niektórzy, a nawet wielu, i tak jest na tyle głupia, by podchwytywać hasełka o islamofobii i homofobii. Pomagają kręcić ten sznur na własną szyję, i będą to robić, póki na nim nie zawisną ...

Gość gość
hahaha no właśnie jakoś te silne moralne ramy nie uchroniły świata przed okrucieństwem wojen na przestrzeni tylu lat i co ty na to? przecież kiedyś taaaaaacy byli porządni, konserwatywni, tradycyjni i wspaniali to kto zrobił ten kipisz? geje, transy, lesbijki?

Gość gość
Wojna nie wynika z tolerancji społecznej bo nie społeczeństwo ja rozpętuje a ci wyżej. Kiepski przykład. Obecnie rownież mamy wojnę ale bez krwi-póki co. Teraz ludzie dojrzeli do tego ze mozna sobie inaczej dos/ra/ć bez brudzenie rak.

Gość gość
15:52 leki. Dobre leki. O Relanium slyszalas? Nie mowie tu tylko o promocji LGBT ale ogolnym debilizmie i promowaniu glupoty. A Ty mi tu z wojna wyjezdzaszci dziecmi zegnajacymi rodzicow...to raczej Ty sie wroc do ksiazek bo czytac ze zrozumieniem nie potrafisz to raz a pomiedzy wierszami to dwa.

Gość gość
Tu nie tylko o gejów, transy i lesbijki chodzi w szeroko rozumianej tolerancji ale Ty czytać nie potrafisz miedzy wierszami

Gość gość
Autorko nie sądzisz, że moralne prawo by mówić o końcu świata bardziej mieli ludzie w 1914-18, 1939-45 roku, przez cały stalinizm, komunizm i stan wojenny niż ty, która masz ciepło w tyłek, dach nad głową, 150 kanałów w tv, internecik, opiekę medyczną, dostęp do edukacji prąd w gniazdku, wodę bieżącą i bomby ci na łeb nie lecą?

Gość gość
Uwazam ze obecny system wcale nie jest lepszy-jest inny niz wtedy ale destrukcyjny równie dotkliwie. PS. Nie jestem autorka

Gość gość
gość dziś no ale jak widzisz kiedyś tej tolerancji na siłę nie promowano, a światem targnęły dwie straszne wojny znacznie gorsze niż Konczita Wurst? a ty grzmisz o końcu świata chora wariatko. Serio to jest dla ciebie koniec świata? Ty się lecz kobieto :o

Gość gość
gość dziś nie muszę czytać między wierszami bo ta świruska o końcu świata napisała wprost i o ile zgadzam się, że w wielu kwestiach się przesadza z tą tolerancją o tyle te armagedoniczne stwierdzenia są po prostu śmieszne. Tyle w temacie.

Gość gość
A ja się zgadzam z autorką co do politycznej poprawności ale zgadzam się też z tym co ktoś napisał, że to jednak trochę za mało aby pisać o końcu świata, bo faktycznie gorsze rzeczy się działy i świat sie jakoś nie skończył ;)

Gość gość
ja pieprze, jestem tolerancyjna wobec gejow i innych, gender itp. nie grupuje ich z terrorystami, tez nie jestem fanka imigrantow, obawiam sie ich, ale nie znaczy to zaraz, ze bede tepic gejow i stane sie katotalibanka :/

Gość gość
to ty jestes zakutym lbem probujac wszystko wrzucic do jednego worka :/ gejow, islam, feministki, matki... niesmacznie :/

Gość gość
gość dziś Autorko nie sądzisz, że moralne prawo by mówić o końcu świata bardziej mieli ludzie w 1914-18, 1939-45 roku, przez cały stalinizm, komunizm i stan wojenny niż ty, która masz ciepło w tyłek, dach nad głową, 150 kanałów w tv, internecik, opiekę medyczną, dostęp do edukacji prąd w gniazdku, wodę bieżącą i bomby ci na łeb nie lecą? xxx racja

Gość gość
No to jak nie musisz czytac miedzy wierszami to przynajmniej nie p*****lol ok?znalas takiego faceta jak Einstein? Mowi Ci cos to nazwisko? Facet powiedzial calkiem madre stwierdzenie "nie wiem na co bedzie 3 wojna swiatowa ale 4 bedzie na patyki i kamienie" i w moim poscie piszac o koncu swiata zmierzalam do tego ze ta smieszna tolerancja dajemy sobie wchodzic na glowe. Kazdy kazdemu. A kto to wykorzystuje obecnie najbardziej? Czyz nie muzulmanie? I sadzisz ze w takimstanie rzeczy nasza rasa/cywilizacja dlugo pociagnie?slyszalas co sie wyprawialo w niemczech? We francji? Czy zyjesz w utopii bo masz cieplow dupkei 150 kanalow?bomby Ci na leb nie poleca-ale Twoj leb moze pewnego dnia spasc jak Ci go zetna bo uznaja ze uprawiasz cudzolostwo kochajac sie z konkubentem. I kto pojdzie z nimi walczyc? Pedalkiw rurkach czy ta baba zbroda?co?

Gość gość
wielu by chcialo zmieniac swiat jak hitler ale jestescie na to za glupi i nie macie jego charyzmy :( przykre, zostalo udowadnianie swojej "elokwencji" na necie.

Gość gość
Nie jestem katotalibanka. Wszystko sie rozpieprza o ta tolerancyjnosc. Moj brat nawet nie potrafilby broni utrzymac. Bo wycofali sluzbe wojskowa z facetow porobily sie wyzelowane wystylizowane chloptasie.a tam biegaja z bronia od dziecka. Zyjcie se w waszych utopijnych wyobrazeniach. Tedwie wojnybedzie pruszcz kiedy wkoncu bedzie ta 3cia.

Gość gość
Mimo wszystko autorka ma trochę racji

Gość gość
I te ramy o ktorych ciagle pieprzycie- dzieciobojczyni zostalaby powieszona lub skazana na dozywocie a w waszych cudownych czasach? Zdobi okladke faktu i wchodzi usmiechnieta na sale sadowa. Facet to byl facet a nie rozmemlane nie wiadomoco co chodzi z lusterkiem i lakierem do wlosow w plecaku. Kobiety mialy wiecej przyzwoitosci.

Gość gość
Ja się zgadzam z autorką. I co? Jestem katotalibem? Będę sie z was smiała jak będziecie przeklinać swoje myślenie i liczyć że swiat uratują tacy z myśleniem jak autorka czy ja.