Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kanapka z polędwicą sopocką, a 9 miesięczniak.

Polecane posty

Gość gość

Otóż wiadomo jak to jedt z babciami. "Ona już powinna zaczynać jeść wszystko", Ty jak miałaś 9msc wpieprzałaś bigos. Masakra jakaś. Babcia kupiła " chudziutką polędwiczkę sopocką" i namawia mnie, abym dała swojej 9 msc córce "podziamgać" taką smakowitą kanapkę. To moje pierwsze dziecko, więc mam wątpliwości. Co myślicie?

Gość Jedynaczka4
Niech babcia sama sobie zje i niech nie dyktuje jak masz żywić swoje dziecko.

Gość gość
moje dziecko jadlo juz chude wedliny jak milo 9 m-cy:) ma teraz 14 praktycznie je wszystko.

Gość gość
Potem zdziwienie ze dziecko ma roztrój żołądka.Mądre jesteście.

Gość gość
zwariowałaś ? polędwicę sopocką dla dziecka ? to jest syf!!! jak następnym razem będziesz ją kupować poproś sprzedawczynię aby POKAZAŁA ci skład produktu. Jak już to kup dziecku poządną wedlinę ale taką z tradycji nie taką za 20 zł tylko 25-40 wiem co mówię... po 2 nie kupuj wędliny krojonej!!!

Gość gość
owszem może powoli zacząć jeść wędlinę, ale dobrej jakości. polędwica sopocka podaję skład: polędwica wieprzowa (77%), woda, sól, białko roślinne sojowe, stabilizatory (E 451, E 452, E 450), maltodekstryna, substancje zagęszczające (E 407, E 425), białko zwierzęce wieprzowe, przeciwutleniacz (E 301), regulator kwasowości (E 326, E 261, E 262), wzmacniacz smaku (E 621), substancja konserwująca (E 250) pomyśl czy chcesz żeby dziecko jadło taki syf proponuje zdobyć sprawdzone mięso i upiec bez soli i pieprzu za to z ziołami.

Gość gość
Albo kupić trochę mięsa i samemu upiec schab i pokroić

Gość gość
Gość z 18.46 skład który podajesz to jeszcze w miarę dobry jest. W większości tych wędlin jest jeszcze mniej mięsa i więcej chemii. Dla maluszka najlepiej samemu zrobić welonkę np schab, polędwiczki lub indyka. Można je delikatne zamarynować a potem gotować na wolnym ogniu godzinę na kilogram. Wychodzi super mięciutkie delikatne mięsko ja tak robiłam dla siostrzeńca jak przyjeżdżał do mnie z siostrą z Włoch. Lubi takie mięsko choć jest niejadkiem. Mojego dziecka które urodzę na wiosnę też będę uczyć zdrowego odżywiania. Sama bym nie zjadła sopockiej a co dopiero dzieciom to dawać. Ale nasze mamy i teściowe nie czytają składu a jeśli już to nie wiedzą co to jest to E i trudno je uświadomić bo wydaje im się że wiedzą lepiej.

Gość gość
To ja od składu. Tak owszem to nie jest najgorszy skład jeżeli porównamy z parówkami:). Ale tak na serio to takie niemowlak ****ardzo mało. Można spokojnie upiec mięso czy to z królika czy indyka. I nawet później zamrozić, jeżeli innym domownikom nie smakuje bez przypraw. Chociaż spokojnie można dodać zioła