Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

6latek niepewny w grupie przedszkolnej

Polecane posty

Gość gość

Witam,chciałabym się podzielić z wami moim zmartwieniem któremu może wy doradzicie. Mój synek ma 6 lat i trzeci rok chodzi do tego samego przedszkola i tej samej grupy. Pierwszego roku syn w przedszkolu bardzo mało się w ogóle odzywał ponieważ miał opóźnioną mowę i obrał sobie taktykę porozumiewania się z panią i dziećmi na migi.W drugim roku już było trochę lepiej nawet dwa razy do kolegòw został zaproszony na urodziny oraz w tym samym roku zrobiliśmy mu jego urodziny dla dzieci z grupy. W tym roku dużo się zmieniło syn mówi że lubi chodzić do przedszkola że podoba się mu tam ale skarży się że dzieci go nie słuchają i nie chcą się z nim bawić.Jest z mu z tego powodu bardzo przykro ponieważ w tym rok obserwując dzieci na urodzinach zauważyłam że dzieci albo siebie wzajemnie wołają ale dobierają w pary a jak mój syn podchodzi i zaczyna coś do nich mówić z reguły jest to coś śmiesznego oni odwracają się i odchodzą.Nie wiem czy to jest moja wina że tak jest bo syn jest jedynakiem i obraca się głównie w starszym towarzystwie chodź dodam że wiosną i latem godzinami na placach zabaw z nim przesiaduje i tyle co zdążyłam zauważyć to ze synek jest dosyć nieśmiały oraz bardzo małomòwny a każde swoje niepowodzenie czy też chęć zwrócenia na się uwagi obraca w formę wyglupòw albo żartu.Proszę doradzcie mi czy 6 latek może jeszcze nie zawiązywać trwałych relacji z dziećmi czy też jest to sygnał że mam albo niesmialego synka albo synek wstydzi się z rówieśnikami rozmawiać ze względu na świadomą wadę wymowy.Mama

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować