Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podejrzenie Kraniostenozy

Polecane posty

Gość gość

Mamusie czy któraś z Was miała doczynienia z tą chorobą? Może odpowiedzieć na kilka moich pytań? Strasznie martwię się o moją córeczkę ma 6m w 4 zaroslo całkowicie ciemiaczko, zostalysmy przebadane przez neurologa, chirurga i neurochirurga. Niestety nie podobają się im szwy czaszkowe które są pogrubione co może wskazywać na szybsze zarosniecie się ich. Do tego miała w środę pomiary antropologiczne i wyniki też nie są najlepsze, niby główka rośnie, ale troszkę wolniej. Teraz mamy zrobić badanie dna oka, rtg czaszki i znowu wizyta u neurologa. Powiedzcie mi jak mogę pomóc małej? Czy mogę coś zrobić aby nie doszło do operacji? Kontroluje pomiary, zamówiłam poduszkę ortopedyczna żeby wymodelowac główkę. Co jeszcze? A jeśli już operacja to powiecie mi jak to wygląda? Pliss

Gość gość
Nie znam sie ale kojarzybmi sie to z wit d.. Powodzeniai zdowka zycze

Gość gość
tez nie znam tej choroby, ale mojemu synowi zarosło ciemiączko jak miał 6msc czyli bardzo wczesnie i wszytko z nim dobrze ma teraz 5 lat

Gość gość
Tak z Wit.B jesteśmy też pod kontrolą poradni metabolicznej, mała ma zmniejszona ilość witamina B do jednej kapsułki co drugi dzień, oraz nerki pod stałą kontrola usg raz w miesiącu...

Gość gość
A o kasku cranio slyszalas?

Gość gość
Coś czytałam ale neurochirurg nic nie mówił, myślałam że powinnam mieć zgodę na kask... Z resztą główka wcale źle nie wygląda, im bardziej chodzi o mniejszy przyrost...

Gość gość
Czy żadna mama na forum nie miała doczynienia z tą chorobą?

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Hop