Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość455

Składki zdrowotne ZUS

Polecane posty

Gość gość455

Mam pytanie. Pracuje na umowe o prace , mam ubezpieczenie zdrowotne z tego tytułu. Na paskach pracowniczych ZUS RMUA jets wszystko wyszczególnione. Tylko jak sie loguje na portalu ZIP NFZ to tam sie pojawia czerwone pole i ze nie mam prawa do świadczeń. Jak to mozliwe ? Nie chce miec problemu jakbym mial isc do lekarza

Gość gość
To masz pewne ze lekarz cie przyjmie ale recepty wypisze bez znizki a na 100%. Dwukrotnie bylam w takiej sytuacji gdzie ,,swiecilam sie na czerwono".

Gość gość
Dwukrotnie bylam w takiej sytuacji gdzie ,,swiecilam sie na czerwono". x No i musiałaś sie okazać wtedy tym papierkiem ?

Gość gość
Uratowalo mnie to ze maz jest na rencie i ubezpieczyl mnie przy sobie, zus wystawil zaswiadczenie ktorym okazywalam sie w przychodni do czasu az nfz mnie nie odblokowal( trwa to do dwoch tygodni). Radze ci wyjasnic szybko ta sytuacje bo nie wiadomo w ktorym momencie bedziesz potrzebowala pomocy lekarskiej. Ja akurat dostalam wysokiego cisnienie i tachykardii wiec i gre wchodzila przychodnia, pogotowie z przychodni do szpitala a potem kardiolog juz po wyjsciu wiec wyobraz sobie jaki stres dodatkowo mi doszedl, nie wiem co by bylo gdyby nie maz.