Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość890

brzydki zapach w mieszkaniu

Polecane posty

Gość gość890

witam, mam problem, który z dnia na dzień coraz bardziej mi doskwiera. Otóż mieszkam w bloku, pode mną (najprawdopodobniej) mieszka palacz i (chyba-nie znam gościa za dobrze) osoba niezbyt dbająca o czystość, bo chwilami całe moje mieszkanie wypełnione jest zapachem dymu papierosowego(stęchłym lub świeżym, w zależności od pory dnia ;/) i takim "brudnym" zapachem... jak czasem czuć od meneli... ja w swoim mieszkaniu trzymam czystość, nic nie ma prawa tak śmierdzieć, regularnie i często sprzątam, wietrzę, śmieci nie zalegają :/ przede wszystkim nie palę! więc ten zapaszek musi pochodzić z zewnątrz, z przewodów wentylacyjnych... do tego zauważyłam że czasem tak śmierdzi cała klatka schodowa w okolicy piętra na którym mieszka ten pan :/ najgorzej czuć w łazience i korytarzu... jakie są skuteczne sposoby na pozbycie się takiego smrodku? kupiłam odświeżacze, ale NIC nie dają... zapachy się do tego mieszają i jest tragedia... Boję się że prześmierdną mi ubrania albo już tak waniają i ja tego nie czuję bo jestem przyzwyczajona, strasznie mnie to denerwuje bo sama jestem czysta, a czasem czuje się jakbym mieszkała na jakiejś menelni :(

Gość gość890
dodam, że są dni kiedy nic nie czuć, a czasem, szczególnie kiedy mocno wieje - co sugerowało by "wwiewanie" zapaszku przez wentylację- do łazienki nie da się wejść :

Gość gość
Ja polecam sprawdzony przeze mnie i znajomych preparat do spryskiwania Perfect Freshness Dom. Doskonale likwiduje takie właśnie brzydkie zapachy, nie maskuje, więc nie ma tego efektu pomieszania, jest naturalny więc można swobodnie spryskiwac nie tylko powietrze, szyby wentylacyjne Ale i meble tapicerowane, ubrania. Jak dla mnie najlepszy, a przetestowalam już wiele specyfików bo mam w domu palacza.

pani reklamującej powyżej dziękujemy zamontuj sobie kratkę wentylacyjną w łazience z możliwością zamknięcia. Otwieraj tylko przy kąpaniu, żeby wywiewało wilgoć. W sumie to tak niepowinno się dziać, bo wentylacja ma wciągać a nie wrzucać smrody od sąsiada. Zgoś to zarządcy budynku może da sie cos z tm zrobić. Odświerzaczami i zapaszkami takiego smrodu nie wykurzysz a tylko wydasz kase.

Gość gość
trzeba zlecić w spółdzielni, czy u zarządcy kontrolę wentylacji - ludzie mają popodłączane do wentylacji wydmuchy z okapów kuchennych - kiedy ktoś włącza taki okap, wydmuchuje mu z domu a wdmuchuje do komina wentylacyjnego i

Gość gość
no własnie, jeśli zarządca tego nie przeprowadzi (choć wg mnie powinien zareagować) zawsze można skorzystać ze wsparcia specjalistycznej firmy, np http://www.vrg-wentylacja.pl/ dla której kontrola systemów wentylacyjnych jest na porządku dziennym. Pomogą zlokalizować problem.